10 λόγοι για τους οποίους θα λατρέψεις το Spotify - Djhellas.gr

10 λόγοι για τους οποίους θα λατρέψεις το Spotify

Δωρεάν, άμεσο, νόμιμο. Αυτές είναι οι τρεις λέξεις που συνοψίζουν αυτά που προσφέρει το Spotify, η νέα υπηρεσία music streaming που από σήμερα είναι (επιτέλους) διαθέσιμη και στην Ελλάδα, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους τους φίλους της μουσικής να αποκτήσουν πρόσβαση σε έναν τεράστιο κατάλογο που περιέχει πάνω από 20 εκατομμύρια τραγούδια. Παράλληλα, λειτουργεί σαν ραδιόφωνο, μηχανή αναζήτησης νέας μουσικής σύμφωνα με τα γούστα σου, social network για μουσικόφιλους. Δηλώνουμε ήδη εθισμένοι και σου δίνουμε 10 λόγους για τους οποίους αξίζει να το δοκιμάσεις κι εσύ.

Εισαγωγή – Οδηγός για αρχάριους

Στο σύνδεσμο spotify.com/gr/, μπορείς να κατεβάσεις στον υπολογιστή σου την δωρεάν version της υπηρεσίας, Spotify Free, και να δημιουργήσεις το προσωπικό σου προφίλ (είτε μέσω Facebook, είτε μέσω νέας εγγραφής). Αυτό σημαίνει ότι αυτομάτως έχεις πρόσβαση σε όλον τον κατάλογο του Spotify, αλλά α) με διακοπές για διαφημίσεις β) μόνο από υπολογιστή και γ) μόνο online. Ωστόσο, δεν υπάρχει περιορισμός στο από που ή από πόσους υπολογιστές μπαίνεις στον λογαριασμό σου, οπότε, για παράδειγμα, μπορείς να κατεβάσεις το software στο laptop σου στο σπίτι και στον υπολογιστή σου στο γραφείο και -όσο είσαι συνδεδεμένος στο Internet- να stream-άρεις μουσική μέσω Spotify όλη μέρα. Αν σε ενοχλούν οι διαφημίσεις, μπορείς με μία συνδρομή 3,49€ το μήνα να αποκτήσεις Spotify Unlimited. Αν ωστόσο θέλεις να εκμεταλλευτείς στο έπακρο τις δυνατότητες της υπηρεσίας, θα χρειαστείς τη συνδρομή Spotify Premium των 6,99€ το μήνα, η οποία: α) δεν έχει καθόλου διαφημίσεις β) διατιθεται και σε μορφή app και κινητά και tablets και γ) επιτρέπει να “κατεβάζεις” ολόκληρες playlists σε όποια συσκευή θέλεις, έτσι ώστε να έχεις πρόσβαση στη μουσική σου και όταν δεν υπάρχει Wi-Fi.  Ο πιο εύκολος τρόπος για να τεστάρεις την υπηρεσία πριν αποφασίσεις ποιο πακέτο σου ταιριάζει περισσότερο, είναι να δοκιμάσεις την web version του Spotify, που δεν προαπαιτεί καν να κατεβάσεις το app στον υπολογιστή σου.

spotify_options

Το Spotify Free ή το Spotify Unlimited είναι ιδανικά για όσους περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μπροστά από έναν υπολογιστή, δουλεύουν με ακουστικά, ή έχουν συνδέσει τον υπολογιστή τους με το ηχοσύστημα του σαλονιού τους και τον χρησιμοποιούν ως κύρια πηγή μουσικής στο σπίτι. Το Spotify Premium από την άλλη είναι ιδανικό για όσους θέλουν να οργανώνουν τη μουσική τους και να την έχουν μαζι τους παντού, όπως και για όσους κινούνται πολύ μες στην ημέρα με μέσα μεταφοράς, ή θέλουν να ακούν μουσική όταν πχ κάνουν γυμναστική ή πηγαίνουν για τρέξιμο ή βγάζουν το σκύλο βόλτα και γενικότερα χρησιμοποιύν πολύ το κινητό τους ως media player.

spotify_ontheroad

10 πράγματα που μπορείς να κάνεις με το Spotify:

1. Να ακούσεις μουσική σε πολύ καλή ποιότητα ήχου

Όλα τα τραγούδια γίνονται διαθέσιμα στο Spotify μετά από συμφωνία με τους καλλιτέχνες και τις δισκογραφικές τους. Έτσι, η ποιότητα ήχου είναι άριστη. Με το Spotify Premium μάλιστα, που επιτρέπει την offline ακρόαση, ο ήχος βελτιώνεται ακόμα περισσότερο.

2. Να ακούσεις ολόκληρα albums

Αν στη μπάρα του search πληκτρολογήσεις το όνομα οποιουδήποτε καλλιτέχνη, θα μπορέσεις με ένα κλικ να δεις ποια είναι τα πιο δημοφιλή κομμάτια του, ποιοι καλλιτέχνες του μοιάζουν (similar artists), αλλά και μια λίστα με όλους τους δίσκους που έχει κυκλοφορήσει από το ξεκίνημα της καριέρας του μέχρι και φέτος. Με δεξί κλικ πάνω στο εξώφυλλο του album (ή το αντίστοιχο κουμπί στο app του κινητού) μπορείς να σώσεις οποιοδήποτε album σε μορφή playlist. Αν έχεις Spotify Premium, μπορείς αυτήν την playlist να τη σώσεις και offline και να έχεις πχ το τελευταίο δίσκο των Daft Punk στο κινητό σου, να τον ακούς όποτε θέλεις.

spotify_albums

3. Να δεις τι ακούν οι φίλοι σου

Στην desktop version του Spotify (στον υπολογιστή δηλαδή) αν συνδεθείς με τους φίλους σου -κάτι που γίνεται αυτόματα αν κάνεις login μέσω Facebook- στην δεξιά μπάρα μπορείς να βλέπεις το activity των λογαριασμών που ακολουθείς (ποιο τραγούδι ακούν, αν κάνουν subscribe σε κάποια playlist, αν σημειώνουν με star κάποιο κομμάτι, αν ακολουθούν κάποιον καλλιτέχνη κλπ. Το ίδιο γίνεται και από το tab Discover πάνω αριστερά.

4. Να φτιάξεις playlists

Η πιο εύκολη playlist είναι εκείνη που φτιάχνεται αυτόματα: κάθε φορά που βάζεις star σε ένα κομμάτι, εκείνο προστίθεται αυτόματα στην starred playlist σου. Αν έχεις Spotify Premium, μπορείς να επιλέξεις να γίνει η starred playlist σου διαθέσιμη offline, για να έχεις πάντα μαζί σου τα αγαπημένα σου τραγούδια. Κατά τα άλλα, αν σου αρέσει να φτιάχνεις mixtapes, μπορείς να προσθέσεις οποιοδήποτε track σε μία νέα playlist κι έπειτα αν θέλεις να την κάνεις public για να μπορεί κάποιος που σε ακολουθεί να κάνει subscribe (και άρα να την έχει διαθέσιμη και στο δικό του προφίλ). Τις playlists μπορείς να τις μοιραστείς και σε Facebook, Twitter ή/και στο feed σου στο Spotify.

5. Να δεις τι ακούν οι αγαπημένοι σου καλλιτέχνες

Πέρα από το ότι μπορείς να ακούσεις τις playlists των φίλων σου (με τη διαδικασία που περιγράψαμε παραπάνω), μπορείς να ακολουθήσεις προφίλ καλλιτεχνών και να κάνεις subscribe στις δικές τους playlists. Να για παράδειγμα μια λίστα που έφτιαξε ο Thomas Bangalter των Daft Punk:

daftpunk_playlist

6. Να ανακαλύψεις νέα μουσική

Μέσω του tab Discover, ή των δεκάδων apps που συνδέονται με το Spotify, μπορείς κάθε μέρα να δέχεσαι νέα recommendations, βάσει των albums ή των tracks που ακούς, καθώς και να παρακολουθείς τι ακούν οι φίλοι σου.

apps

7. Να μοιραστείς τη μουσική που ακούς μέσω Facebook ή Twitter

Μεταξύ άλλων, το Spotify είναι και ένα social network. Έτσι, αν επιλέξεις να έχεις το προφίλ σου στο Spotify συνδεδεμένο με το Facebook και το Twitter σου, οι φίλοι σου μπορούν να δουν τι ακούς οποιαδήποτε στιγμή και φυσικά να αντιδράσουν σ’αυτό, σχολιάζοντας, κάνοντας share ή ακούγοντας την ίδια στιγμή, αν θέλουν, το κομμάτι που ακούς κι εσύ.

8. Να ακούσεις ραδιόφωνο

Αν είσαι από αυτούς που βαριούνται το ψάξιμο, ή δεν ξέρουν τι έχουν όρεξη να ακούσουν, μπορείς να αφήσεις όλη τη “δουλειά” στην ίδια την υπηρεσία. Από το tab Radio, μπορείς να ξεκινήσεις με οποιονδήποτε καλλιτέχνη ή κομμάτι κι έπειτα να αφήσεις το Spotify να παίζει ατέλειωτες ώρες similar artists ή tracks. Ψηφίζοντας μ’αρέσει / δε μ’αρέσει βοηθάς τον αλγόριθμο να τελειοποιήσει τον “ραδιοφωνικό σταθμό”, έτσι ώστε να ταιριάζει ακόμα περισσότερο στα γούστα σου.

blur_radio

9. Να πάρεις τη μουσική μαζί σου οπουδήποτε

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, αν επιλέξεις  την συνδρομή Spotify Premium, μπορείς με 6,99€ το μήνα να συγχρονίσεις τον λογαριασμό σου σε υπολογιστή, κινητό και tablet και να έχεις πρόσβαση στη συλλογή σου και στην υπηρεσία οποτεδήποτε και οπουδήποτε, ακόμα και offline (αν έχεις φροντίσει όσο είσαι συνδεδεμένος να κατεβάσεις τις playlists που ακούς περισσότερο). Tip: Η δυνατότητα αυτή αποκτά ακόμα περισσότερη αξία αν ετοιμάζεσαι πχ για εξάωρο roadtrip και στο αυτοκίνητό σου έχεις bluetooth που μπορεί να συνδεθεί με το κινητό σου και άρα με τις playlists που έχεις αποθηκεύσει offline στο Spotify σου.

10. Να έχεις πάντα μαζί σου μια μουσική εγκυκλοπαίδεια

Τέλος, το Spotify περιέχει πληροφορίες για όλους τους καλλιτέχνες που βρίσκονται στη βάση του, βιογραφικά, δισκογραφία και similar artists. Αν είσαι από εκείνους που τους αρέσει να ανακαλύπτουν νέα μουσική και να αποστηθίζουν trivia για μπάντες που ξεκίνησαν από ένα μικρό χωριό στην… Φινλανδία, το Spotify θα γίνει το αγαπημένο σου νέο παιχνίδι.

spotify_tablet

Διαβάστε Ακόμα

Spotify & Djing!!!

Σχολιάστε εδώ...

Κοιτάξτε ακόμα

Το μοναδικό DJ Set που στήθηκε για μία ώρα σε σκάφος στον Θερμαϊκό

Ένα υπέροχο νέο project γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη μέσα από την πανδημία και ακούει στο όνομα …