7 Τρόποι για να απογειώσετε την καριέρα σας! - Djhellas.gr

7 Τρόποι για να απογειώσετε την καριέρα σας!

Σήμερα ο ρόλος του dj έχει ξεφύγει αρκετά από το καθαρά μουσικό κομμάτι. Λίγο πολύ ο dj που θέλει να κάνει καριέρα σε αυτό που αγαπάει θα πρέπει να αφιερώσει πολύ χρόνο και σε άλλα πράγματα. Ίσως και τον περισσότερο χρόνο σε άλλα πράγματα. Δηλαδή εκτός από τις αμέτρητες ώρες που ήδη καταναλώνει στην αναζήτηση, ταξινόμηση και αφομοίωσης της μουσικής, πρέπει να κάνει το promotion του εαυτού του, να κλείσει events κλπ.

Παρακάτω θα δούμε 7 τρόπους που ίσως κάνουν την ζωή μας ευκολότερη.

1 – Απευθυνθείτε σε έναν PR.

Πολλοί djs αναλαμβάνουν όλη την διαδικασία των δημοσίων σχέσεων μόνοι τους. Αυτό δεν σημαίνει οτί είναι έυκολο και πάντα επιτυχημένο. Με την βοήθεια ενός καλού PR μπορεί να έχουμε άμεσα θετικά αποτελέσματα. Δεν πρέπει να φοβόμαστε πολύ τα έξοδα αφού το αποτέλεσμα μπορεί να φέρει θετικότερα αποτελέσματα.

2 – Σταματήστε το Spam

Αν αποφασίζετε μόνοι σας να προωθήσετε την δουλειά σας, μην σπαμάρετε ανελέητα στα inbox των άλλων. Από το να στέλνετε συνεχώς μηνύματα και emails με 3 σελίδες κείμενο σχετικά με τον εαυτό σας, 10 EPs, remix, album κλπ, το σίγουρο είναι οτι θα κουράσετε και θα έχει αντίθετα αποτελέσματα από αυτό που θέλουμε. Ξεκαθαρίστε μέσα σας και βρείτε το καλύτερο κομμάτι που σας αντιπροσωπεύει και απλά και λακωνικά κοινοποιήστε την δουλειά σας. Επίσης μην πανικοβάλεστε αν δεν έρθουν άμεσα αποτελέσματα. Υπάρχουν διαδικασίες που μπορεί να πάρουν αρκετό καιρό ώστε να σας εκτιμήσουν.

3 – Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε έναν πράκτορα κρατήσεων.

Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να απευθυνθείτε σε έναν πράκτορα που θα αναλάβει να σας ¨κλείνει” εμφανίσεις σε μαγαζιά, events κλπ. Σίγουρα δεν θα πρέπει να περιμένουμε να γίνει ένας χαμός από την πρώτη στιγμή, αλλά το πιθανότερο είναι οτί θα συμπληρώσει κάποια κενά που έχουμε στο ημερολόγιο μας. Επίσης ένας πράκτορας κρατήσεων θα μας κλείσει και events που ίσως δεν τα είχαμε σκεφτεί ποτέ. Σίγουρα όμως μόνο ο πράκτορας θα μας βοηθήσει στην δημιουργία ενός κοινού θαυμαστών, αλλά από εκεί και πέρα είναι στο χέρι μας αν θα καταφέρουμε να το ικανοποιήσουμε.

4 – Να είστε μοναδικοί

Η μοναδικότητα είναι και πιο περιζήτητη. Μην ακολουθείτε κατά γράμμα τους άλλους. Φτιάξτε το δικό σας στυλ και χωρίς να φοβάστε πειραματιστείτε σε νέα πράγματα. Γίνετε μοναδικοί, καινοτόμοι και ξετυλίξτε την δημιουργικότητά σας.

5 – Στείλτε τα δείγματά σας στα κατάλληλα άτομα.

Όπως είπαμε παραπάνω, η μαζική και ανεξέλεγκτη αποστολή δειγμάτων της δουλειάς μας στους πάντες, μόνο αρνητικά αποτελέσματα μπορεί να φέρει. Σκεφτείτε μόνο πόσα inbox την ημέρα θα έχουν οι επαγγελματίες του είδους στο email τους, από facebook, twitter, soundcloud, mixcloud κλπ.

Επιλέξτε άτομα που είναι πιο κοντά στο είδος σας. Αν ασχολείστε π.χ. με techno, δεν έχει νόημα να στείλετε ένα δείγμα σε κάποιον που προμοτάρει π.χ. ροκ καλλιτέχνες. Επίσης είναι προτιμότερο και τοπικά να υπάρχει μια επιλογή, δίνοντας προτεραιότητα στο να στέλνουμε σε άτομα κοντά στην γύρω περιοχή μας.

6 – Μην διστάσετε να ζητήσετε χρηματοδότηση

Αυτό το βήμα δεν νομίζουμε οτί μπορεί να έχει 100% αποτελέσματα στην Ελλάδα, αλλά φυσικά δεν χάνουμε κάτι να το αναφέρουμε. Υπάρχουν αρκετοί φορείς στους οποίους μπορούμε να ζητήσουμε χρηματοδότηση (Funds) για την δουλειά μας. Σελίδες όπως theopenfund.com, kickstarter.com κλπ.

7 – Αλλά δεν πρέπει να φοβάστε να χρηματοδοτήσετε τον εαυτό σας.

Σίγουρα οι καιροί είναι αρκετά δύσκολοι και σε εργασιακό αλλά και σε επαγγελματικό επίπεδο. Παρόλα αυτά θα ήταν το ιδανικότερο αν θα χρηματοδοτούσατε μόνοι σας τον εαυτό σας σε όλους τους τομείς. Αυτό θα σας δώσει και τον πλήρη έλεγχο επάνω στο πρόσωπό σας, χωρίς να έχετε κάποιον από το κεφάλι σας. Δουλεύοντας με τους δικούς ρυθμούς και τα δικά σας θέλω.

Σε ελεύθερη μετάφραση από άρθρο του Djmag.net

Σχολιάστε εδώ...

Κοιτάξτε ακόμα

facebook live

Πως να κάνετε live streaming τα dj sets σας στο Facebook.

Σε αυτό το βίντεο θα δούμε πως μπορείτε να κάνετε άμεσα live streaming τα dj …