Αφιέρωμα στην ηλεκτρονική μουσική στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - Djhellas.gr

Αφιέρωμα στην ηλεκτρονική μουσική στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Μια βραδιά αφιερωμένη στην ηλεκτρονική μουσική και σε γνωστούς έλληνες και ξένους DJ και παραγωγούς διοργανώνει την ερχόμενη Δευτέρα το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Με τον τίτλο «Revolutions per Minute», το Μέγαρο τιμά τη χορευτική μουσική, με ομιλίες, παρουσιάσεις, workshop και DJ σετ από γνωστούς καλλιτέχνες του είδους.

Καλεσμένοι για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο παραγωγός A Guy Called Gerald και ο DJ και συγγραφέας Bill Brewster από την Αγγλία για live set και ομιλίες.

Συμμετέχουν και εμφανίζονται οι Έλληνες Γιώργος Μπακαλάκος (NTEΙBINT), Sparky T & Royal K (DMC showcase), Junior SP., Petros Floorfiller, Christian Cambas, Black Athena, Chevy, Κατερίνα «Kafka» Καφετζή, Mr. Z και πολλοί άλλοι.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της επιτυχημένης Σειράς Γέφυρες που διευθύνει ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παράλληλες εκδηλώσεις σε διαφορετικούς χώρους του Μεγάρου. Αρχίζει στις 5 το απόγευμα με παζάρι δίσκων στο MShop, ενώ ταυτόχρονα, στο πλαίσιο του DemoCrates session, θα υπάρχει στον χώρο μουσική επιλογή από το το κοινό, το οποίο θα μπορεί να υποβάλλει και να προτείνει τα κομμάτια που επιθυμεί να ακούσει.

Την ίδια ώρα, (17:00-18:00) στην Αίθουσα MC2 o Bασίλης «Chevy» Σεβδαλής εισάγει το κοινό στον κόσμο του βινυλίου και του δείχνει την τεχνική της μίξης δίσκων σε πικάπ, στο πλαίσιο του Workshop 1 How to mix με την υποστήριξη της SAE Athens.

Στο workshop 2 (18:00-19:00), που πραγματοποιείται σε συνεργασία και πάλι με τη SAE Athens, o Sparky T (Θοδωρής Σαρτζετάκης), πρωταθλητής του DMC Contest στην Ελλάδα και Head Instructor στη SAE Athens, αποκαλύπτει τα μυστικά του scratching.

Στη συνέχεια, οι συντονιστές τoυ Meet ’n’ Greet Session (19:00-19:45) Black Athena & Espeekay θα συστήσουν στο κοινό τούς διάσημους καλεσμένους τους Bill Brewster & A Guy Called Gerald, που θα ανοίξουν τα χαρτιά τους και θα δώσουν πληροφορίες για την καριέρα τους.

Ύστερα από ένα σύντομο διάλειμμα ενός τετάρτου, έχει προγραμματιστεί η ομιλία-συζήτηση «Η ιστορία του DJing στην Ελλάδα» (20:00-21:00), μια ανοιχτή συνεδρία με γνωστούς Έλληνες DJ.

Τη συζήτηση, η οποία θα επικεντρωθεί σε ιστορίες από τη χορευτική σκηνή στην Ελλάδα, προσωπικές μαρτυρίες και απόψεις για το παρόν και το μέλλον του DJing, συντονίζει η Κατερίνα «Κάφκα» Καφετζή. Συμμετέχουν οι Junior SP, Christian Cambas, Petros Floorfiller και άλλοι.

Η είσοδος στα workshop και τις ομιλίες είναι ελεύθερη.

To workshop των Bill Brewster και Α Guy Called Gerald θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά (χωρίς μετάφραση).

Παράλληλα, στο φουαγιέ της Αίθουσας Banquet θα πραγματοποιηθεί DJ set, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, με τη συμμετοχή του Mr. Z (ψυχεδέλεια και eclectic επιλογές, 19:30-20:45) και του Junior SP (25 years of electronic beats, 21:00-22:30).

Το κύριο live event τoυ Revolutions per Minute αρχίζει μέσα στην Aίθουσα Banquet στις 21:00 με το ημίωρο DMC showcase των Sparky T και Royal K (21:00-21:30). Τη σκυτάλη θα πάρει στις 21:30 ο Γιώργος Μπακαλάκος ΝΤΕΙΒΙΝΤ (21:30 -22:10).

Το event θα κορυφωθεί με τους δύο ξεχωριστούς προσκεκλημένους DJ από τη Βρετανία τους Bill Brewster (22:10-23:30) και Α Guy Called Gerald (23:30-1:00) που θα ξεσηκώσουν το κοινό μετατρέποντας την αίθουσα σε dancefloor.

Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης Revolutions per Minute, θα λειτουργούν και τα δύο μπαρ της αίθουσας Banquet.

Γενική είσοδος: 15 €
Ειδικές τιμές: 7 € (φοιτητικά)

Πληροφορίες για το κοινό στο τηλέφωνο: 210 72.82.333 και στην ιστοσελίδα του Μεγάρου: www.megaron.gr

Σχολιάστε εδώ...

Κοιτάξτε ακόμα

Αφιέρωμα Skrillex: Ο δημιουργικός DJ της EDM!

Παρακάτω συγκεντρώνουμε ένα δείγμα από υλικό, βιογραφικό και πολυμέσων για τον Skrillex. Οι λάτρεις της …