Μετατρέψτε ένα παλιό ακουστικό τηλεφώνου σε dj ακουστικά…

Ας καταπιαστούμε λίγο και με τα κατασκευαστικά σε αυτό το άρθρο. Ξέρετε, κολλήσεις, μαστροχαλαστικά και ιδέες που μετά απο καιρό υλοποιούνται. Η χαρά του περίεργου και στην προκειμένη περίπτωση η χαρά του περίεργου DJ. Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι έχετε δει κάποιους να χρησιμοποιούν κατά την διάρκεια του DJing ακουστικά που είναι στην ουσία ακουστικά παλιού τηλεφώνου.

Για την παρακάτω διαδικασία, εκτός από τα αναγκαία υλικά, θα χρειαστεί και κάποια γνώση στην τέχνη του καλάι. Να μπορείτε χωρίς τρεμάμενα χεράκια να χρησιμοποιείτε το κολλητήρι και να κολλάτε καλώδια και ηλεκτρονικές πλακέτες, δηλαδή. Αν έχετε πιάσει μερικές φορές το καλάι και έχετε πειραματιστεί λίγο, θα δείτε ότι είναι μια εύκολη διαδικασία στην τελική. Απλά θέλει να μην τρέμουν τα χέρια σας και να έχετε μια σχετική ευκρίνεια στην όραση σας.

DJ

Αν είστε θετικοί και στα δυο, προχωράμε και στα παρακάτω:

  • Καλάι (σύρμα για κολλήσεις)
  • Κολλητήρι με λεπτή μύτη
  • Παλιό τηλέφωνο μαζί με το καλώδιο του
  • Βύσμα μεγάλου jack (μονοφωνικό)
  • Πένσα ή το εργαλείο“παπαγαλάκι” για αφαίρεση πλαστικού από καλώδια

Όλα τα εργαλεία που αναγράφονται πιο πάνω μπορείτε να τα βρείτε σε μαγαζιά με ηλεκτρονικά και είδη ήχου. Αν όχι, μπορείτε εύκολα να κάνετε κάποια αγορά μέσω διαδικτύου. Για την εύρεση παλιού τηλεφώνου μπορείτε να ψάξετε και σε ιστοσελίδες δημοπρασιών. Όλο και κάτι θα βρείτε.

Ήρθε η ώρα λοιπόν να ξεκινήσουμε με το πάντρεμα ακουστικών και τηλεφώνου. Σαν πρώτη κίνηση θα πρέπει να κόψουμε από το τηλέφωνο την τηλεφωνική γραμμή, έτσι ώστε να μας μείνει στο χέρι το καλώδιο μαζί με το ακουστικό. Προσοχή όμως, θα πρέπει να γνωρίζουμε αν το ακουστικό δουλεύει ή όχι. Θα είναι πραγματικά κρίμα για τον χρόνο που θα φάμε να ανακαλύψουμε πως η συσκευή ήταν χαλασμένη εξ αρχής.

Αφού κόψουμε το καλώδιο χωρίς να το καταστρέψουμε θα πρέπει να εκθέσουμε τα τέσσερα καλώδια εντός του.

cables-602x401

Έτσι κάπως θα πρέπει να φαίνεται και το δικό μας καλώδιο.

Από τα τέσσερα αυτά καλώδια στην ουσία μόνο τα δυο μας είναι χρήσιμα. Όπως βλέπετε το μαύρο και τοκόκκινο μας είναι αχρείαστα μιας και συνδέονται με το μικρόφωνο του ακουστικού, αυτό που βρίσκεται στην βάση. Εμείς θα χρειαστούμε τα δυο λευκά καλώδια που είναι και αυτά που συνδέονται με τα ακουστικά του επάνω μέρους της συσκευής.

Με πολύ προσοχή, λόγω της παλαιότητας των υλικών, θα πρέπει να αφαιρέσουμε το πλαστικό από τα δυο λευκά καλώδια. Κάπου στο μισό εκατοστό κάθε ένα. Ας δούμε όμως πώς είναι η τομή από το καλώδιο για να ξέρουμε τι θα κάνουμε και τι όχι.

kalodia-602x451

Έχοντας κόψει το μαύρο και το κόκκινο καλώδιο και έχοντας εκθέσει τον χαλκό από τα δυο λευκά καλώδια, προχωράμε στο να τα κολλήσουμε στο μονοφωνικό βύσμα jack που έχουμε ετοιμάσει. Σαν αρχή ξεβιδώνουμε το στέλεχος από το βύσμα και ετοιμάζουμε το κολλητήρι (θέλει κάποια λεπτά να ζεσταθεί η μύτη του).

Τώρα θα πρέπει να γνωρίζουμε ποιο από τα δυο λευκά καλώδια είναι η γείωση και ποιο το hot (δες το γράφημα, λίγο πιο πάνω). Αφού τα έχουμε αναγνωρίσει, θα πρέπει να κολλήσουμε την γείωση με την μεταλλική πλακέτα του βύσματος και το hot με το σημείο που επικοινωνεί ακριβώς με το βύσμα του καλωδίου.

Έχουμε κάνει την αναγκαία κόλληση και τώρα βιδώνουμε πάλι το στέλεχος του jack για να κρύψουμε τις κολλήσεις που κάναμε με τα καλώδια.

teliko-602x451

Αφού έχουμε ολοκληρώσει την διεργασία μας το μόνο που μένει είναι να το δοκιμάσουμε. Συνδέστε το σε ένα πικάπ ή σε μία κάρτα ήχου, δυναμώστε την ένταση και δείτε αν το έχετε πετύχει ή όχι. Αν όχι, επιστροφή στην αρχή του άρθρου.

 

Πηγή:http://fridge.gr

 

Σχολιάστε εδώ...

Κοιτάξτε ακόμα

Ιδιαίτερες κατασκευές απο δίσκους βινύλιο !

Εγώ να πω την αλήθεια θα δυσκολευόμουν λίγο να χρησιμοποιήσω κάποιο από τα βινύλια μας …