Γίνε mobile producer με αυτά τα 5 εργαλεία! - Djhellas.gr

Γίνε mobile producer με αυτά τα 5 εργαλεία!

Η δουλειά ενός DJ, μπορεί πολλές φορές να απαιτεί πολλά ταξίδια. Πολλές φορές και πολυήμερα, σε μεγάλες αποστάσεις μακριά από το studio του. Αν ασχολείτε με την παραγωγή κιόλας, πως μπορεί να παραμείνει δημιουργικός και να παράγει εν κινήση;Παρακάτω θα δούμε 5 εργαλεία από επαγγελματίες του χώρου:

1. Ακουστικά: Sennheiser HD25 / Audeze LCD-X

Ένα απλό ζευγάρι ακουστικά ή κάποια bluetooth ακουστικά είναι έτη φωτός μακρυά από την ποιότητα κάποιων στουντιακών ηχείων. Για κάποιους που δεν μπορούν να φτάσουν στα ακουστικά Audeze LCD-X των 1000$, ένα ζευγάρι Sennheiser HD25 σε συνδυασμό με ένα αποδοτικό λογισμικό, μπορεί να κάνει θαύματα.

1. Λογισμικό: Sonarworks Reference

Σχεδόν κάθε διαθέσιμο ακουστικό πρόκειται να χρωματίσει τον ήχο που παράγει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Αυτό μπορεί να είναι εξαιρετικό για DJ, αλλά μπορεί να είναι ένας εφιάλτης όταν επιχειρεί να πάρει ένα καθαρό, ακριβές μίγμα.

Η Sonarworks είναι μια Λετονική εταιρεία που έχει δοκιμάσει αμέτρητα ζευγάρια ακουστικών και έχει δημιουργήσει προσαρμοσμένα προφίλ βαθμονόμησης χρησιμοποιώντας τεχνολογία αιχμής. Το plugin τοποθετεί μια συγκεκριμένη καμπύλη EQ στο κύριο κανάλι σας, ανάλογα με τα ακουστικά που χρησιμοποιείτε και με τη σειρά του προσφέρει ένα εντελώς επίπεδo ηχητικό σήμα.

Με άλλα λόγια, αυτό το μικρό πρόσθετο μπορεί να μετατρέψει τα ακουστικά DJ σας  ικανά να παράγουν μειωμένα μείγματα ποιότητας στούντιο. Μπορεί ακόμη και να χρησιμοποιηθεί με ακουστικά στούντιο υψηλότερου επιπέδου.

Αυτό το λογισμικό ήταν απαραίτητο για το τελευταίο έτος των κυκλοφοριών του Laidback Luke, και το χρησιμοποίησε στο ντεμπούτο του με την Toolroom Records, “The River” από την αρχή μέχρι το τέλος. Ο Claptone αργότερα πήγε για να παίξει το ίδιο rekord στο Printworks στο Λονδίνο. Αν αυτό δεν είναι απόδειξη ότι αυτό το plugin είναι πραγματικά τέλειο, δεν ξέρω τι άλλο είναι.

3. Audio interface: Apogee Duet / Apogee One

Εάν είστε παραγωγός μουσικής, είναι απαραίτητη μια καλή κάρτα ήχου. Οι ενσωματωμένες κάρτες ήχου στους περισσότερους φορητούς υπολογιστές είναι αποδεκτές για ένα σετ DJ, αλλά η παραγωγή χωρίς μια σωστή κάρτα ήχου σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι σωστή.

Οι περισσότερες αξιόλογες κάρτες ήχου όμως είναι ογκώδεις και με αρκετό βάρος. Ευτυχώς, το Apogee One και το Apogee Duet είναι δύο από τις υψηλότερες διαθέσιμες κάρτες, που προσφέρουν ποιότητα ήχου και είναι λίγο μεγαλύτερες από ένα τηλεχειριστήριο.

4. MIDI Controller: Korg MicroKey AIR

Παρόλο που μπορεί να είναι αρκετά εύκολο να προγραμματίσετε τις νότες με πληκτρολόγιο ή ποντίκι υπολογιστή, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με την αίσθηση ενός midi keyboard. Το MicroKey της Korg θα είναι εκεί για εσάς. Ζυγίζοντας λιγότερο από 420 γραμμάρια, δεν θα καταλαβαίνετε οτι το έχετε μαζί σας.

Επίσης αυτό που είναι ακόμα καλύτερο είναι ότι συνδέεται με το φορητό υπολογιστή μέσω Bluetooth, εξαλείφοντας την ανάγκη για ένα ακόμα καλώδιο USB.

5. Υπηρεσίες: Splice Sounds / LANDR

Μια λύση cloud για τους ήχους μας, εκτός από το οικονομικό κομμάτι, μας απελευθερώνει και από το βάρος εξωτερικών δίσκων κλπ. Κάθε mobile producer έχει όλα τα δείγματα μαζί του ανα πάσα στιγμή. Με το Splice μπορείτε με 8.99$ το μήνα να έχετε απεριόριστη πρόσβαση σε μια βιβλιοθήκη ήχων από όλα τα είδη.

Το LANDR αν και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ως αντικαταστάτης ενός εξειδικευμένου mastering, πολλές φορές μπορεί να κάνει ένα εκπληκτικό mastering, καθιστώντας το μια όμορφη λύση για on the road καταστάσεις.

Bonus: Τσάντα μεταφοράς

Επενδύστε σε μία σωστή τσάντα μεταφοράς για να μεταφέρετε τον πολύτιμο εξοπλισμό σας.

Πηγή: Djtechtools.com

Σχολιάστε εδώ...

Κοιτάξτε ακόμα

facebook live

Πως να κάνετε live streaming τα dj sets σας στο Facebook.

Σε αυτό το βίντεο θα δούμε πως μπορείτε να κάνετε άμεσα live streaming τα dj …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *