Σταμάτησε τη λειτουργία της η μουσική υπηρεσία Grooveshark

Μετά από σχεδόν μια δεκαετία λειτουργίας η αμφιλεγόμενη υπηρεσία Grooveshark, που έδινε τη δυνατότητα στο κοινό να ανεβάσει και να μοιραστεί δωρεάν οποιαδήποτε μουσικά κομμάτια επιθυμούσε, ανακοινώσε το τέλος της.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι διαχειριστές της ιστοσελίδας αναφέρουν χαρακτηριστικά:

 

Αγαπητοί λάτρεις της μουσικής,Σήμερα κλείνουμε το Grooveshark.

Ξεκινήσαμε σχεδόν πριν από δέκα χρόνια με σκοπό να βοηθήσουμε τους φίλους της μουσικής να μοιραστούν και να ανακαλύψουν τη μουσική. Όμως παρά τις καλύτερες προθέσεις μας, κάναμε πολύ σοβαρά λάθη. Δεν μπορέσαμε να εξασφαλίσουμε άδεια από τους κατόχους των δικαιωμάτων για τους τεράστιους όγκους μουσικής που υπήρχαν στην υπηρεσία.

Αυτό ήταν λάθος. Ζητούμε συγγνώμη.
Χωρίς επιφύλαξη.

Ως μέρος της συμφωνίας του διακανονισμού με τις μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες, έχουμε συμφωνήσει να σταματήσουμε άμεσα την λειτουργία της υπηρεσίας, να διαγράψουμε όλα τα δεδομένα και να παραδώσουμε την ιδιοκτησία αυτής της ιστοσελίδας, τις mobile εφαρμογές μας και την πνευματική ιδιοκτησία μας συμπεριλαμβανομένων των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και των πνευματικών μας δικαιωμάτων.

Την εποχή που ξεκινούσαμε, λίγες μουσικές υπηρεσίες παρείχαν την εμπειρία που θέλαμε να προσφέρουμε και νομίζαμε ότι αξίζετε. Ευτυχώς, αυτό δεν ισχύει πλέον. Υπάρχουν πια εκατοντάδες φιλικές και προσιτές υπηρεσίες διαθέσιμες για να επιλέξετε, συμπεριλαμβανομένων του Spotify, του Deezer, του Google Play, του Beats Music, του Rhapsody και του Rdio μεταξύ άλλων.

Εάν αγαπάτε τη μουσική και σέβεστε τους καλλιτέχνες, τους στιχουργούς και όλους τους άλλους που βοηθούν να δημιουργηθεί η μουσική, χρησιμοποιήστε μια αδειοδοτημένη υπηρεσία που αποζημιώνει τους καλλιτέχνες και τους κατόχους των δικαιωμάτων. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις πολλές μεγάλες υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες στο μέρος που ζείτε από εδώ: http://whymusicmatters.com/find-music.

Ήταν προνόμιο να γνωρίσουμε τόσους πολλούς από εσάς και να απολαύσουμε την υπέροχη μουσική μαζί σας. Σας ευχαριστούμε που ήσασταν τόσο παθιασμένοι οπαδοί μας.

Οι φίλοι σας στη μουσική,
Οι φίλοι σας στο Grooveshark
30 Απριλίου 2015

 

Να σας ενημερώσουμε ότι η πρόσφατη απόφαση δικαστηρίου επέβαλλε πρόστιμο $150.000 για κάθε τραγούδι για το οποίο η υπηρεσία δεν είχε εξασφαλίσει τα απαραίτητα δικαιώματα, με τη δίκη να εξετάζει περίπου 5.000 σχετικές περιπτώσεις.
Μετά από τόση πίεση λοιπόν το κλείσιμο της εταιρείας δεν θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη. Το ερώτημα που τίθεται απλά είναι σε ποια υπηρεσία θα καταφύγουν αυτά τα 35 εκατομμύρια χρηστών που χρησιμοποιούσαν το Grooveshark, καθώς επίσης και οι δεκάδες μουσικές ιστοσελίδες που βασίζονταν σ αυτό.

Σχολιάστε εδώ...