Το βινύλιο μπαίνει στον αστερισμό του high definition. - Djhellas.gr

Το βινύλιο μπαίνει στον αστερισμό του high definition.

H έννοια του high definition δεν ήταν μέχρι σήμερα συνυφασμένη με το βινύλιο, αλλά κάτι φαίνεται να αλλάζει στον κόσμο των δίσκων. Η αυστριακή εταιρεία Rebeat, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το New Atlas, υπόσχεται να φέρει το HD Vinyl όπως το ονομάζει, στην αγορά, μέσα στο 2019. Η τεχνολογία αυτή εκτιμάται ότι θα βελτιώσει σημαντικά την ηχητική ποιότητα των δίσκων βινυλίου, ενώ παράλληλα ο ήχος θα είναι περισσότερο ενισχυμένος και η διάρκεια του κάθε άλμπουμ θα μπορεί να αυξηθεί.

Στο σημείο αυτό είναι χρήσιμο να τονιστεί ότι οι πωλήσεις δίσκων βινυλίου δείχνουν να διατηρούν την ανοδική τους πορεία, ενώ δεν είναι μικρό το μέρος του φιλόμουσου κοινού που δείχνει να επιστρέφει στην αγορά φυσικών μέσων αναπαραγωγής μουσικής.

Η μέθοδος που εφαρμόζει η Rebeat αλλάζει τόσο το mastering όσο και τη διαδικασία χάραξης του δίσκου με καλύτερη διαχείριση του χώρου που καταλαμβάνουν τα αυλάκια του δίσκου και τη χρήση ενός τρισδιάστατου μοντέλου της επιφάνειας χάραξης του δίσκου για να είναι εφικτή η αναπαραγωγή των κομματιών ενός LP.

Ένα από τα πλεονεκτήματα του High Definition βινυλίου είναι ότι θα μπορεί να αναπαραχθεί σε κάθε είδους πικάπ, ακόμα και στα παλαιότερα μοντέλα, χωρίς κανένα περιορισμό.

Πηγή: Pestaola.gr

Σχολιάστε εδώ...

Κοιτάξτε ακόμα

Ο Moby αποφάσισε να πουλήσει ολόκληρη τη συλλογή μουσικής του για καλό σκοπό

Ο Moby έχει ανακοινώσει πως θα πουλήσει όλους τους δίσκους του, με στόχο να ενισχύσει …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *