Προωθηθείτε καλύτερα στο Mixcloud! - Djhellas.gr

Προωθηθείτε καλύτερα στο Mixcloud!

Αν είσαι Dj, τότε πιθανότατα θα φτιάχνεις τα δικά σου dj sets, podcast κλπ και θα τα ανεβάζεις σε κάποια πλατφόρμα, όπως το Mixcloud. μέχρι εδώ όλα καλά. Η Andreea Magdalina όμως που είναι επικεφαλής της κοινότητας του Mixcloud, μας δίνει 7 συμβουλές για καλύτερα αποτελέσματα.

1- Να βάζετε ετικέτες (Tags)

Ίσως ένα από τα σημαντικότερα είναι να βάζετε ετικέτες σε αυτά που ανεβάζετε, ωστέ οι υποψήφιοι ακροατές να βρίσκουν το set σας, όταν αναζητούν κάτι σχετικό με αυτό που ανεβάσατε. Η ετικέτα πληροφορεί τον ακροατή για το τι πρόκειται να ακούσει. Στις ετικέτες πρέπει να περιλαμβάνονται όλες οι κατηγορίες, καλλιτέχνες κλπ που βρίσκονται μέσα στο σετ. Να φροντίζετε να έχετε τουλάχιστον 2-3 κατηγορίες. Είναι το πρώτο πράγμα για να αποφασίσει ο ακροατής αν θα σας ακούσει.

2- Να συμπληρώνετε την playlist με τους χρόνους (timestamp playlist)

Όπως και με τις ετικέτες, η λίστα των τραγουδιών εξασφαλίζουν ακόμα μεγαλύτερη πιθανότητα να σας βρει κάποιος που αναζητά ένα κομμάτι. Αυτό μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους. Με τον αυτόματο τρόπο, λόγω συνεργασίας με το Juno, φορτώνοντας το info από το traktor ή το serato, ή με τον κλασσικό χειροκίνητο τρόπο. Όποιο τρόπο όμως και να χρησιμοποιήσετε, θα πρέπει να τσεκάρετε οτί η λίστα είναι σωστή. Με το βήμα αυτό πληροφορείτε τους ακροατές σας, πότε μπαίνει ένα τραγούδι, που αγαπούν.

3- Διαλέξτε ωραία εικόνα

Η εικόνα που θα διαλέξετε είναι πολύ σημαντική, γιατί είναι το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κάποιος. Αν λείπει μία εικόνα ή είναι χαμηλής ποιότητας, το πιθανότερο είναι να μην κάνει κάποιος κλικ σε εσάς. Διαλέξτε μια εικόνα έντονη και δυνατή που να σας αντιπροσωπεύει. Ένα καλό παράδειγμα είναι αυτό του Carl Cox, με ωραίες και επιβλητικές εικόνες που αλλάζει απλά το χρώμα, εύκολα με το photoshop, το δωρεάν Gimp ή κάποιο άλλο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας.

4- Γράψε μια συγκλονιστική περιγραφή

Έχετε πλέον επισκέπτες στην σελίδα σας. Και τώρα; Μπορεί να χρειάζονται μια επιπλέον ώθηση. Αυτή η έξτρα ώθηση μπορεί να δοθεί από μία πολύ καλή περιγραφή. Δεν χρειάζεται να γράφετε πολλά και περιττά λόγια. Απλά στοχεύστε καλύτερα στις λέξεις κλειδιά που αντιπροσωπεύουν αυτό που περιγράφετε.

Επίσης μην ξεχνάτε να βάζετε και τους συνδέσμους προς άλλους λογαριασμούς σας. Με αυτό τον τρόπο, δηευκολίνετε τους άλλους από το να σας ψάχνουν με το όνομα σας στο Google.

5- Να είστε συνεπείς

Με την συνέπεια, μπορείτε να κάνετε έναν ακροατή, να έρχεται ξανά και ξανά. Ένας που βλέπει ένα, συχνά ανανεώσιμο περιεχόμενο που του αρέσει, το πιθανότερο είναι να γίνει θαυμαστής σας. Μία εβδομαδιαία μεταφόρτωση από εσάς είναι αρκετή για να ευχαριστήσετε το κοινό σας.

6- Χρησιμοποιείστε τα κοινωνικά δίκτυα

Αν οι θαυμαστές σας μαθαίνουν πιο εύκολα την δουλειά σας, αυτό είναι απο μόνο του ένα ισχυρό όπλο.

Σε αυτό το κομμάτι μπορούν να σας βοηθήσουν τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης.

Για αυτό βεβαιωθείτε οτί έχετε συνδέση με το λογαριασμό σας και τους λογαριασμούς σας στο facebook και στο twitter.

7- Γίνετε ενεργό μέλος της κοινότητας

Όπως στις περιπτώσεις στην ζωή, για να πάρεις πρέπει να δώσεις. Μην ανεβάζετε απλά το υλικό σας. Ακούστε και άλλους, κοινοποιήστε, κάντε like και σχολιάστε τις δουλειές τους. Αν σας αρέσουν ακολουθήστε τους.

Δείξτε τους ενδιαφέρον για δείξουν και αυτοί σε εσάς!

Πηγή: digitaldjtips.com

 

Σχολιάστε εδώ...

Κοιτάξτε ακόμα

facebook live

Πως να κάνετε live streaming τα dj sets σας στο Facebook.

Σε αυτό το βίντεο θα δούμε πως μπορείτε να κάνετε άμεσα live streaming τα dj …