Πώς να χρησιμοποιήσετε τα ακουστικά σας σαν μικρόφωνο - Djhellas.gr

Πώς να χρησιμοποιήσετε τα ακουστικά σας σαν μικρόφωνο

Βρίσκεσαι στα decks και θέλεις να κάνεις μια ανακοίνωση. Κοιτάς τριγύρω και συνειδητοποιείς ότι έχεις ξεχάσει το μικρόφωνο. Σήμερα λοιπόν θα σας δώσουμε μία πολύ απλή λύση για το συγκεκριμένο πρόβλημα: Χρησιμοποιήστε τα ακουστικά σας για μικρόφωνο!

 

 

Τα ακουστικά και τα μικρόφωνα έχουν κάτι κοινό: Και τα δύο διαθέτουν διάφραγμα. Η διαφορά είναι ότι τα ακουστικά δονούν το διάφραγμα για να δημιουργήσουν ήχο, ενώ τα μικρόφωνα παρακολουθούν τις δονήσεις του ήχου προκειμένου να τον καταγράψουν. Εκμεταλλευόμενοι λοιπόν αυτό το γεγονός, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα ακουστικά μας σαν μικρόφωνο.

Αρχικά συνδέστε τα στην υποδοχή του μικροφώνου. Βεβαιωθείτε ότι τα επίπεδα του μικροφώνου είναι κάτω και μιλήστε στο μικρόφωνο, ρυθμίζοντας ανάλογα. Αν ο μίξερ/controller έχει EQ controls χαμηλώστε τα lows και αυξήστε τα highs, γιατί πρόκειται για ένα μεγάλο μικρόφωνο και θα μικροφωνίζετε.

Ένα άλλο σημαντικό πράγμα που πρέπει να προσέξετε είναι η ανατροφοδότηση. Τα ακουστικά έχουν μεγαλύτερη επιφάνεια, γι’ αυτό χαμηλώστε την ένταση των monitor στο booth από την κονσόλα καθόλι την διάρκεια της ομιλίας σας και κρατήστε τα σε απόσταση, μιας και είναι πραγματικά εύκολο να επηρεαστούν είτε από τη μουσική είτε από τη δική σας φωνή.

Μιλήστε λοιπόν, απενεργοποιήστε το μικρόφωνο και στη συνέχεια αποσυνδέστε τα ακουστικά σας. Τόσο εύκολο!

 

Σχολιάστε εδώ...

Κοιτάξτε ακόμα

7 Τρόποι/Ιδέες να αξιοποιήσεις τον ελεύθερο χρόνο σου.

Σε αυτό το βίντεο, θα δούμε 7 τρόπους που μπορείς να αξιοποιήσεις στον ελεύθερο χρόνο …