Το Shazam και επίσημα στην κατοχή της Apple - Djhellas.gr

Το Shazam και επίσημα στην κατοχή της Apple

Η Apple είναι ο νέος ιδιοκτήτης της δημοφιλούς εφαρμογής Shazam. Στην επίσημη δήλωσή της η Apple αναφέρει μεταξύ άλλων για το πόσο ενθουσιασμένη είναι για το ότι η ομάδα που βρίσκεται πίσω από την ανάπτυξη του Shazam αλλά και η ίδια η εφαρμογή, αποτελούν πλέον κομμάτι της.

Προσθέτει ακόμα ότι «από την εκκίνηση του App Store και μετά, το Shazam βρίσκεται σταθερά στις πρώτες θέσεις των δημοφιλέστερων εφαρμογών του iOS. Η υπηρεσία Apple Music και το Shazam ειναι δύο υπηρεσίες που αλληλοσυμπληρώνει η μία την άλλη, ενώ μοιράζονται το πάθος της ανακάλυψης νέας μουσικής προσφέροντας την ίδια στιγμή μοναδικές μουσικές εμπειρίες στους χρήστες».

Το ποσό που κατέβαλλε η Apple για την εφαρμογή δεν έγινε γνωστό αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες της Παρασκευής, αυτό κυμαίνεται στα 400 εκατομμύρια δολάρια. Η ιστοσελίδα TechCrunch αναφέρει ακόμα ότι έντονο ενδιαφέρον επέδειξε και το Spotify, με την Apple να είναι τελικά η εταιρεία που έκοψε το νήμα.

Η τεχνολογία του Shazam, επιτρέπει την εύρεση ενός τραγουδιού, απλα με την ηχογράφηση ελάχιστων δευτερολεπτων του χρησιμοποιώντας απλά το μικρόφωνο του smartphone. Τη συναντάμε ακόμα στην έξυπνη ψηφιακή βοηθό Siri και όχι μόνο. Το τελευταίο διαστημα, το Shazam προχώρησε στην παρουσίαση εργαλείων αναγνώρισης οπτικών αντικειμένων, κάτι που φαίνεται να ενδιαφέρει εξίσου την Apple με βάση και τα σχέδια επαυξημένης πραγματικότητας της εταιρειας για το μέλλον.

Πηγή: Insomnia.gr

Original Άρθρο: Engadget.com

Σχολιάστε εδώ...

Κοιτάξτε ακόμα

Το iPhone πρόκειται να μπλοκάρει την λήψη βίντεο σε συναυλίες.

Ένα κουραστίκοό πράγμα σε μία συναυλία ή ένα dj set είναι να σας στραβώνει η …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *