Traktor Pro 3! Επιτέλους! - Djhellas.gr

Traktor Pro 3! Επιτέλους!

Εκτός από τις μεγάλες αναβαθμίσεις σε Traktor Kontrol S2 και S4, η Native Instruments ανακοίνωσε αυτό που πάρα πολλοί ανυπομονούσαμε. Το νέο Traktor Pro 3.Η νέα αυτή έκδοση αναμένεται μέσα στον Οκτώβριο, με τιμή τα 99€ για νέα αγορά ή 49€ για αναβάθμιση από το 2, ενω τα πλήρη χαρακτηριστικά του δεν θα ανακοινωθούν πριν τις 25 Σεπτεμβρίου.

Traktor Pro 3

Γιατί μιλάμε για μια νέα έκδοση του Traktor σήμερα, σχεδόν ένα μήνα πριν από την “πραγματική” ανακοίνωση του λογισμικού; Η Native Instruments  θέλει να συμπεριληφθεί στα δύο νέα προϊόντα Traktor Kontrol που ανακοινώθηκαν, τα S4 και S2. Εδώ είναι το πολύ περιορισμένο επίσημο κείμενο που μοιράστηκε η NI σχετικά με το Traktor Pro 3 στην ανακοίνωση τύπου:

Το TRAKTOR PRO 3, η πλήρης έκδοση του οποίου περιλαμβάνεται και στις δύο νέες εκδόσεις των controller είναι η πλέον σταθερή έκδοση του λογισμικού και χρησιμοποιεί τη νέα μηχανή Elastique 3 που βελτιώνει τον ήχο. Η διεπαφή χρήστη έχει επανασχεδιαστεί με μια πιο ευκρινή και πιο επίπεδη εμφάνιση.

Έχουν επίσης προστεθεί πολλές ολοκαίνουργιες λειτουργίες: Το TRAKTOR PRO 3 περιλαμβάνει πλέον το Mixer FX, ένα κουμπί και τα φίλτρα ελέγχου που μπορούν να αντιστοιχούν σε κάθε κανάλι ανεξάρτητα να χρησιμοποιούνται για όλο το εύρος. Οι DJs που χρησιμοποιούν εξωτερικό μίκτη μπορούν τώρα να μεταφέρουν τον ήχο απευθείας από το TRAKTOR, χάρη σε μια νέα λειτουργία που παρακάμπτει τον εσωτερικό μίκτη του λογισμικού.

Επανασχεδιασμένο, βελτιστοποιημένο περιβάλλον χρήστη

Οι χρήστες του Traktor περίμεναν εδώ και χρόνια μια ενημερωμένη έκδοση του UI και με το Traktor Pro 3 το παίρνουν τελικά. Ολόκληρη η εμφάνιση έχει σκοτεινιάσει, είναι πιο flat και μοιάζει με άλλα προιόντα της NI (πολλά στοιχεία είναι παρόμοια με το λογισμικό Maschine).

Mixer FX

Η διάταξη των fx της Pioneer DJ φαίνεται να έχει μερικούς οπαδούς στην ομάδα ανάπτυξης του Traktor. Στο Traktor Pro 3, κάθε deck / κανάλι διαθέτει μια επιλεγμένη μονάδα Mixer FX που συμπεριφέρεται πολύ παρόμοια με το Sound Color FX σε ένα DJM. Ουσιαστικά, το κουμπί φίλτρου στο Traktor έχει τώρα και άλλες λειτουργίες που μπορούν να επιλεγούν. Είναι παρόμοια με το Macro FX που κυκλοφόρησε με το Traktor Pro 2.6, αλλά έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιείται πολύ πιο συχνά στην μίξη και πάλι όπως το Pioneer Sound Color FX.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτά τα Mixer FX είναι εντελώς ανεξάρτητα από τα παραδοσιακα FX του Traktor (τα οποία εξακολουθούν να υπάρχουν). Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ταυτόχρονα. Δεν είμαστε ακόμα σίγουροι πως αυτά τα FX λειτουργούν έξω από τα controller S4 / S2 της NI, αν είναι MIDI mappable και ξεκλειδωμένα σε κάθε χρήστη ανεξάρτητα από τη συσκευή τους.

Νέος αλγόριθμος Timestretching

Στον πυρήνα κάθε ψηφιακού λογισμικού DJ είναι ένας ισχυρός αλγόριθμος που έχει την ικανότητα να επιταχύνει και να επιβραδύνει τα τραγούδια διατηρώντας παράλληλα την ποιότητά τους. Στο νέο Traktor Pro 3, η Native Instruments έχει την άδεια της τελευταίας έκδοσης του elastiquePro V3 του zplane για το pitch. Μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβουμε πόσο βασικό είναι αυτό, οπότε αντί να προσπαθήσουμε να το περιγράψουμε, ελέγξτε αυτό το élastiquePro V2 vs V3 συγκριτικό που βρήκαμε στο YouTube:

Αντιστροφή αναπαραγωγής τραγουδιού

Πλέον με το Traktor 3 μπορείτε να παίξεται ένα κομμάτι και ανάποδα. Αυτό που άλλα προγράμματα το έκαναν εδώ και χρόνια, τώρα θα μπορεί και το Traktor. Ακούγεται απλό, αλλά μπορεί να δώσει μία ευδιαθετη νότα σε κάποιες μίξεις.

Δυνατότητα παράκαμψης εσωτερικού μίκτη

Ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό που δίνει την δυνατότητα σε αυτούς που χρησιμοποιούν εξωτερικό μίκτη, να παρακάμψουν τον οποιοδήποτε ηχητικό χρωματισμό και να στείλουν κατευθείαν, ασυμπίεστο ήχο στον μίκτη.

Ενσωμάτωση λειτουργίας Scratch

Άλλη μία ευχάριστη είδηση, είναι οτι πλάον δεν θα υπάρχουν 2 εκδόσεις (pro & scratch). Στο νέο Traktor Pro 3 θα υπάρχει ενσωματωμένη η λειτουργία scratch για τους λάτρεις του timecode από cd ή βινύλιο.

Πηγή: Djtechtools.com

Δείτε ακόμα:

Traktor Kontrol S2 MK3: Το νέο controller από την Native Instruments.

Traktor Kontrol S4 Mk3.

 

Σχολιάστε εδώ...

Κοιτάξτε ακόμα

Αναγνώστης: Παρακαλώ όσοι είναι djs μην αγνοήσουν το μήνυμά μου.

Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους τους συναδέλφους. Γράφω αυτό το κείμενο γιατί θέλω να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *