WDJ Convention - Αναλυτική κάλυψη - Djhellas.gr

WDJ Convention – Αναλυτική κάλυψη

Τα όμορφα συνέδρια, όμορφα καίγονται…

Πριν ξεκινήσω να γράφω τις εντυπώσεις μου από το συνέδριο, θα πρέπει να πω ένα μεγάλο ευχαριστω στον Χρήστο Νίκα και σε όλους τους συνεργάτες του, που έκαναν αυτό το όνειρο πραγματικότητα. Ήταν το πρώτο συνέδριο για Dj’s γάμων, στην Ελλάδα. Βασικά ήταν το πρώτο συνέδριο για Dj’s, στην Ελλάδα. Και ήταν ένα συνέδριο που τα είχε όλα. Δυνατούς ομιλητές που κάλυψαν σχεδόν όλο το γνωσιακό φάσμα για τα απαραίτητα ενός επιτυχημένου event. Από τον Μενέλαο Κουτσάκο που ανέπτυξε την άποψη και τις τακτικές ταξινόμησης μουσικής που χρησιμοποιεί, μέχρι την εταιρεία Modish που ειδικεύεται στην προώθηση της Ελλάδας ως προορισμού για όλους τους ξένου που θέλουν έναν ονειρεμένο γάμο (περισσότερα για κάθε ομιλητή ξεχωριστά, στην συνέχεια).

Πολλοί χορηγοί ήταν εκεί και χάρισαν πλούσια δώρα σε αρκετούς από τους συμμετέχοντες. Νομίζω πως τα άτομα που πήραν τις άδειες Virtual Dj από τον εκπρόσωπο της Atomix,  Γιώργο Τσαγκαδόπουλο και τις ρομποτικές κεφαλές από την OmikronPro, έφυγαν με το μεγαλύτερο χαμόγελο από όλους.  Εγώ πάντως χάρηκα αρκετά με τα δώρα που έδωσε το DJSHOP.GR. Τρεις controllers της American Audio και ακουστικά από την AIAIAI. Όμως από όλα είχε ο μπαξές. Social Media Promotion από την Grey Studios, όπλο εκτόξευσης confetti από την DiC. Ειδικά με το όπλο γέλασα γιατί μου θύμισε όπλο Nerf. Το είδαμε σε χρήση και στο τέλος του συνεδρίου. Αξίζει…

Την ώρα των διαλειμμάτων γινόταν ένας μικρός χαμούλης. Όλοι μιλούσαν με όλους, έβγαζαν φωτογραφίες μεταξύ τους ή στο mirrorbooth (εγώ έβγαλά την μία και μοναδική φωτογραφία, αγκαλιά με τον Αχιλλέα Παππά και τον Dj Sensei Johnathan Lewis a.k.a Ellaskins). Φυσικά η μουσική δεν έλειπε αν και λίγοι της έδιναν την σημασία που της άξιζε. Όλοι είμασταν πολύ απορροφημένοι με το να μιλάμε μεταξύ μας για όλα όσα μας απασχολούν. Το καλύτερο είχε μείνει για το τέλος. Τα κοκτέιλ έρεαν άφθονα από τα παιδιά του Yourbartender. Ευτυχώς που δεν είχαν πολύ αλκοόλ γιατί με τόσα που ήπιαμε όλοι μας, θα μας έπαιρναν με φορείο. Ο διαγωνισμός για τα ακουστικά του Ellaskins, ήταν αυτό που ξεχώρισε στο τέλος. Την ώρα που έπαιζαν οι διαγωνιζόμενοι, υπήρχε πάντα η συνοδεία βιολιών και σαξόφωνου, αρμονικά δεμένων με την μουσική που έπαιζε. Αυτό που δεν περίμενε κανείς, ήταν το χορευτικό που έγινε στο τέλος. Ξεκίνησαν μόνο οι χορευτές όμως στην πορεία, μπήκαν και αρκετοί παρευρισκόμενοι. Όχι δεν υπάρχει υλικό με εμένα να χορεύω. Σκότωσα όλους όσους τραβαγαν βίντεο και έκαψα τα κινητά και τις βιντεοκάμερες…

Και αφού δώσαμε μία γενική εικόνα του τι έγινε στο συνέδριο, ας μιλήσουμε πολύ περιληπτικά για όσα ειπώθηκαν από τους ομιλητές. Μην περιμένετε εκτενείς αναλύσεις. Μόνο τα βασικά για να πάρετε μία ιδέα. Άλλωστε θα γίνει και του χρόνου…

1) Μενέλαος Κουτσάκος    

Ο αγαπημένος φίλος, dj και ο άνθρωπος πίσω από το Music Plus, άνοιξε το συνέδριο κάνοντας μία ιστορική αναδρομή στα μέσα αποθήκευσης της μουσικής, τις μορφές αρχείων που κυριαρχούν στην εποχή μας και την ποιότητα τους, καθώς και τις τεχνικές του πάνω στην σωστή ταξινόμηση της μουσικής δισκοθήκης μας.

Από την διαδικασία αλλαγής γλώσσας στα μουσικά κομμάτια, μέχρι την σωστή εισαγωγή ετικετών ώστε να βρίσκουμε εύκολα την μουσική μας, μέσα στο χάος που κυριαρχεί στις playlists μας.

Αυτό που μου έμεινε από την ομιλία του ήταν οι εμπεριστατωμένες απαντήσεις του στο Q & A που ακολούθησε.

Περί μουσικής αναζήτησης και πηγών ο λόγος… Το Youtube δεν πεθαίνει.

2) Johnathan Lewis a.k.a Ellaskins

Πρέπει να γράψω κάτι εγώ τώρα; Όλοι έχουμε δει κάποιο εκπαιδευτικό βίντεο του στην σελίδα του στο Youtube. Αυτός ο άνθρωπος είναι κινούμενο dj wikihow. Γεμάτος πάθος για αυτό που κάνει, με μόνο σκοπό του να μοιραστεί τις γνώσεις τους με τον κόσμο. Θα τον χαρακτήριζα ώς πρόσχαρο και ζωντανό τύπο. Αρκετά είχα λαμπερά ματάκια θαυμασμού και ας μεταφέρω λίγη από την γνώση του σε εσάς.

Αν έπρεπε να συμπυκνώσω την ομιλία του σε λίγες λέξεις, αυτές θα ήταν : “Καλή διάθεση, σωστή ψυχολογία, επαγγελματισμός, προνοητικότητα, γρήγορη αντίληψη και αίσθηση της πραγματικότητας”.

Ξεχνάτε πεθερικά, γαμπρούς και παπάδες… Η νύφη έχει τον πρώτο λόγο γιατί εκείνη ζει το όνειρο της. Στεναχωρημένη νύφη = κρεββατομουρμούρα = στεναχωρημένος γαμπρός. Και δεν χρειάζεστε κάποιον που θα σας βρίζει από την πρώτη νύχτα του γάμου του. Αυτό να θυμάστε και όλα θα πάνε καλά…

3) Αχιλλέας Παππάς

Ο tech guru της παρέας και συνδιαχειριστής του djunkies, είναι σε όλους γνωστός για τις τεχνικές του γνώσεις πάνω σε θέματα ήχου, υπολογιστών και λογισμικού. Πριν την ομιλία του μου έλεγε πως ήθελε τουλάχιστον 1 ώρα ακόμα για να πει όσα είχε στο μυαλό του. Όμως μέσα στον χρόνο που του δόθηκε, έκανε μία μικρή ιστορική αναδρομή στα μέσα αναπαραγωγής της μουσικής, ανέλυσε την δομή ενός κομματιού ως πληροφορία,  μας εξήγησε τις διαφορές μεταξύ των καλωδίων και πως επηρεάζεται η ποιότητα του ήχου από αυτές καθώς και το τi πρέπει να προσέξουμε όταν αγοράζουμε καλώδια ήχου και usb. Εκεί που χύθηκε πολύ μελάνι ήταν στο σωστό στήσιμο ενός pc / mac, για να έχουμε απροβλημάτιστα εργαλεία.

Αυτό που έκανε εντύπωση σε αρκετούς, ήταν το θέμα με τις ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος των προγραμμάτων.Μπορείς να κάνεις δουλειά και με μικρότερης δυναμικότητας συστήματα. Λογικό. Το κλασικό πρόβλημα με το Latency, έδωσε το παρόν. Είδαμε όλη την διαδρομή του μέσα στο σύστημα καθώς και το πως μπορεί να επηρεαστεί από διάφορες κρυφές ή φανερές διεργασίες που τρέχουν στο παρασκήνιο. Καταλήξαμε στο ότι δεν είναι ανάγκη να βάζεις έναν σκασμό RAM για να κάνεις δουλειά και στο ότι ένας SSD δεν είναι η λύση για όλα. Λεφτά υπήρχαν…

Όλοι κρατούσαν σημειώσεις αν και οι περισσότεροι ήταν χρήστες mac. Το ενδιαφέρον ήταν πως αρκετοί από τους παρευρισκόμενους έκαναν ερωτήσεις γιατί όλη η ομιλία ήταν γεμάτη με τεχνικούς όρους. Εκεί που δόθηκαν ρέστα ήταν όταν έπεσε στο τραπέζι το θέμα με τα σπασμένα προγράμματα. Είχαμε και τον Γιώργο Τσαγκαδόπουλο a.k.a Phantom Dj, που ως μέλος της σχεδιαστικής του Virtual Dj, μας έδωσε τα φώτα του ως προς το γιατί τα σπασμένα δεν λειτουργούν όπως πρέπει. Αγοράστε τα εργαλεία με τα οποία βγάζετε μεροκάματο…

4) Χρήστος Κοντσαλούδης

Ο τέταρτος ομιλητής ήταν ο Χρήστος Κοντσαλούδης, φωτογράφος, προσωπικός σύμβουλος και ιδιοκτήτης του ckp.gr. Αν και φωτογράφος, δεν ήρθε με αυτή την ιδιότητα στο συνέδριο. Ήρθε ως ο άνθρωπος που θα μας εξηγήσει τί είναι το marketing και πως θα μπορέσουμε εμείς, ως dj’s, να χρησιμοποιήσουμε την δύναμη της εικόνας, τα social media, πως να διαχειριστούμε το ζευγάρι και να τον φέρουμε στα μέτρα μας και γενικά πως να κάνουμε το ζευγάρι να δώσει προσοχή σε αυτό που θέλουμε εμείς και όχι σε κάτι τυχαίο.

Όλα παίζουν τον ρόλο τους. Από τα χρώματα και την διαρρύθμιση που έχει η ιστοσελίδα μας (αν δεν έχετε ακόμα ιστοσελίδα, να φτιάξετε ΧΤΕΣ…), μέχρι τις φωτογραφίες που χρησιμοποιούμε και την σημασία που έχει κάθε στοιχείο τους. Τις περισσότερες φορές, οι ιστοσελίδες μας, δείχνουν διαφορετικά πράγματα από αυτά που εμείς θέλουμε να παρουσιάσουμε στο ζευγάρι. Ή έστω διαφορετικά πράγματα από αυτά που είχαμε στο μυαλό μας.

Μου έμειναν 2 πράγματα από την ομιλία του. Το ότι έφερε το βιβλίο : Κλέψε σαν καλλιτέχνης του Austin Kleon, με την προϋπόθεση να έρθει κάποιος να το πάρει. Έτρεξαν αρκετοί να το πάρουν. Σαν τα λιοντάρια σε ανυπεράσπιστη αντιλόπη, έτρεξαν. Με αυτό τον τρόπο μας δίδαξε πως πρέπει να παλεύουμε για όσα θέλουμε να πετύχουμε. Το δεύτερο που μου έμεινε είναι το ότι είχε πιάσει το νόημα αυτού που θέλουμε να πουλήσουμε στο ζευγάρι.

Απλό είναι…

Χαρούμενα συναισθήματα και ευχάριστες εμπειρίες. Το μόνο που μένει είναι να μάθουμε πως να τα επικοινωνούμε αυτά. Δύσκολο δεν είναι. Θέλει διάβασμα και διάθεση να βγούμε από την βόλεψη μας…

5) Κωνσταντίνος Πετράκης

Η δεύτερη μέρα του συνεδρίου, ξεκίνησε με μία βουτιά στα βαθιά. Από εδώ και πέρα μπαίνουμε στα ενδιαφέροντα θέματα. Ο Κωνσταντίνος Πετράκης, αν και ιδιοκτήτης της εταιρείας διοργάνωσης εκδηλώσεων Event Dynamics, μας μίλησε με την άλλη του ιδιότητα, ως απόφοιτος Ενεργειακής Τεχνολογίας.

Ανέπτυξε την θεματολογία του πάνω στην ασφάλεια εν ώρα εργασίας (γενικά μην πίνετε, μην βιάζεστε, μάθετε τα εργαλεία σας και φοράτε κράνη), ανέλυσε το πως λειτουργεί το ρεύμα και το πως θα προστατεύσουμε τα μηχανήματα μας και εμάς τους ίδιους από αυτό (μην παίζετε με τα καλώδια αν δεν ξέρετε τι κάνετε), μίλησε για την αντοχή των υλικών που χρησιμοποιούμε όταν στήνουμε τον εξοπλισμό μας, μας έδειξε τον τρόπο που ταξιδεύει ο ήχος και την λογική πίσω από τα db σε συνάρτηση με τα απαιτούμενα watt.

Όμως για το τέλος άφησε το καλύτερο. Ολίγη από ασφάλεια αστικής ευθύνης και νομοθεσία για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Θεωρητικά, αν μαζευτούμε δέκα νοματαίοι και φωνάξουμε δυνατά, μας πάνε μέσα γιατί ξεπεράσαμε τα όρια db. Πίκρα. Μεγαλύτερη πίκρα όμως, ήταν όταν μίλησε για ground loop. Αν δεν σε θέλει, θα το ακούς ότι και να κάνεις. Ότι γείωση και να κόψεις, όσο καλά καλώδια και να έχεις, αν έχει γίνει κατασκευαστικό λάθος στην τοποθέτηση της γείωσης, θα ακούς τις μελισσούλες όλη την ώρα.

Ευτυχώς είμαστε στην Άνοιξη και ταιριάζει…

6) Γιώργος Κουργιαντάκης / ΓιώργοςΠαχούντης

Φώτα, φωτογραφική μηχανή, action!!! Κανένας γάμος δεν είναι ολοκληρωμένος, χωρίς τον κατάλληλο φωτισμό και την φωτογραφική κάλυψη. Γιατί βασικό κομμάτι του γάμου, είναι οι αναμνήσεις που θα έχουμε από αυτόν. Άρα θέλουμε καλές φωτογραφίες και βίντεο. Και για να τα έχουμε αυτά, θα πρέπει να έχουμε τον σωστό φωτισμό. Γι’ αυτό και βρήκαμε τον κατάλληλο άνθρωπο να μας καθοδηγήσει και να μας εξηγήσει τις βασικές αρχές του ιδανικού φωτισμού.

Ο Γιώργος Κουργιαντάκης, υπεύθυνος πωλήσεων της εταιρείας επαγγελματισμού φωτισμού OmikronPro, μας μίλησε για την σημαντικότητα του φωτισμού σε έναν γάμο, πως επηρεάζουν οι διαφορετικές παράμετροι του φωτισμού, την αντίληψη που θα έχουν οι παρευρισκόμενοι του γάμου και το πως θα “πουλήσουμε” τον σωστό φωτισμό κατά περίπτωση. Πάλι δεν έχει νόημα να λέμε τα χαρακτηριστικά του φωτισμού μας. Απευθυνόμαστε στο συναίσθημα του ζευγαριού.

Back up και safety first. Να υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις σε περίπτωση που ο Murphy σας χαμογελάσει, να προσέχετε πως στήνετε τον φωτισμό γιατί είναι σε μεγάλο ύψος ΚΑΙ μπορεί να γίνει επικίνδυνος αν δεν παρθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας (σωστές αποστάσεις από εύφλεκτα υλικά και από τους παρευρισκόμενους) και να μην αγοράζουμε τις φτηνές λύσεις επειδή είναι φτηνές. Άνετα θα μας πουλήσουν στην χειρότερη δυνατή στιγμή. Κοιτάμε το value for money…

Control freaks. Είμαστε σκηνοθέτες και πρέπει να χειριζόμαστε τον φωτισμό μας, εύκολα, γρήγορα και πάνω από όλα, χωρίς άγχος. Θέλουμε λοιπόν όσο πιο απλό χειρισμό αλλά χωρίς να χάνουμε σε λειτουργίες. Καλοί οι αυτοματισμοί αλλά σαν τον χειρισμό με DMX πρωτόκολλο, δεν έχει. Οπότε καλό θα ήταν να μάθουμε πως λειτουργεί για να πετύχουμε, ξεκούραστα, το επιθυμητό αποτέλεσμα.

I see lights everywhere…

Και πάμε στο δεύτερο σκέλος της ομιλίας για τον φωτισμό. Την φωτογραφία.

Ο Γιώργος Παχούντης, καταξιωμένος φωτογράφος, μας κατατόπισε πάνω στις “απαιτήσεις” που έχει ένας φωτογράφος από τον υπεύθυνο φωτισμού, όταν κάνει λήψεις σε μία εκδήλωση. Απλά πράγματα.

Καλό φωτισμό για τον πρώτο χορό, χωρίς τεράστια επίπεδα φωτεινότητας και χωρίς απότομες αλλαγές.

Μετά ας βάλουμε και τον προβολέα για να καλέσουμε τον Batman. Πάρτι είναι. Δεν θα έχει τον τέλειο φωτισμό και ο φωτογράφος θα μπορέσει να κάνει 20 καλές λήψεις. Όλα είναι θέμα σωστής συνεννόησης και συνεργασίας.

Το ένα χέρι νίβει το άλλο…

7) Mike Vekris

Upselling…upselling…upselling…

Ο επόμενος ομιλητής τα έκανε όλα να φαίνονται εύκολα. Με διεθνή καριέρα (Ολυμπιακούς αγώνες, Eurovision κλπ.) και ταγμένος στην αψεγάδιαστη διοργάνωση μίας εκδήλωσης μέσω της εταιρείας του, Mike Vekris Wedding Entertainment, μας εξήγησε πως να δημιουργήσουμε σχέσεις με τους πελάτες μας ώστε να τους προσφέρουμε περισσότερες υπηρεσίες και να έχουμε περισσότερο κέρδος. Καπιταλισμό έχουμε άλλωστε και ο χρήμα πρέπει να ρέει.

Να δώσω την κεντρική ιδέα της ομιλίας του λοιπόν.

Αυτό που αγοράζει ο πελάτης, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ. Αγοράζει το αποτέλεσμα του εξοπλισμού. Το εφέ, το συναίσθημα, το παραμύθι. Και για να τα πουλήσουμε αυτά, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούμε τεχνική ορολογία. Πρέπει να την αντικαταστήσουμε με λέξεις που μιλάνε στο δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου, δηλαδή ευχάριστες λέξεις, με θετικό πρόσημο, που θα εξάπτουν την φαντασία του ζευγαριού. Να το κάνω φραγκοδίφραγκα λοιπόν κάνοντας αναφορά σε όσα είπε ο Μιχάλης.

Αντί να γράψετε στην προσφορά σας, τις προδιαγραφές της μηχανής ξηρού πάγου, μπορείτε να γράψετε πως το ζευγάρι θα έχει την δυνατότητα να χορέψει τον πρώτο χορό, πάνω στα σύννεφα. Λόλα να ένα μήλο…

8) Μιχαήλ Ανδρουλιδάκης

Swag is for boys. Class is for men…

Ο άνθρωπος πίσω από το βραβευμένο blog αντρικής μόδας και στυλ, itsamansclass, ήρθε στο συνέδριο για να μας πει την δική του άποψη πάνω στο πως πρέπει ή δεν πρέπει να ντυνόμαστε, ως dj’s. Μας μετέδωσε τον ενθουσιασμό του για το κοστούμι, τα είδη και τις ιδιαιτερότητες του και τον τρόπο που το φοράμε, ώστε να μας αναδεικνύουν. Κοινώς, να τα φοράμε και όχι να μας φοράνε αυτά.

Κακά τα ψέματα. Ένα καλό κοστούμι δίνει κύρος σε αυτόν που το φοράει.

Σε αντιμετωπίζει αλλιώς ο πελάτης αν σκάσεις μύτη, ντυμένος στην πένα. Καταλαβαίνει ότι έχει απέναντί του έναν σοβαρό επαγγελματία που δίνει προσοχή στην λεπτομέρεια. Γι αυτό και καλό θα ήταν να δώσετε σημασία σε όλα. Σωστούς συνδυασμούς χρωμάτων, αξεσουάρ, ρούχων και φυσικά υποδημάτων ώστε να ξεχωρίζετε μέσα στον κόσμο αλλά ταυτόχρονα να γινόσαστε ένα με αυτόν. Και κάτι από τις ερωτήσεις που μου έμεινε. Εσείς οι παχουλοκομψοί, κάντε τα γιλέκα, δεύτερο δέρμα σας. Αγαπάμε το στυλ…

It’s a man’s world…

9) Modish

Γιατί μία καλή ορχήστρα χρειάζεται τον σωστό μαέστρο…

Ομολογώ πως αυτό το κομμάτι δεν το είχα στα υπόψιν. Ίσως επειδή έχω μείνει στον κλασικό γάμο με τις λίγες απαιτήσεις. Ο wedding planner είναι αυτός που αναλαμβάνει να φέρει σε επαφή όλους τους επαγγελματίες που παίρνουν μέρος στην δημιουργία ενός τέλειου γάμου. Κοινώς,είναι αυτός που πρέπει να κάνει τον μπάτσο ώστε να λειτουργήσουν όλα στην εντέλεια και ο γάμος να να γίνει μία αξέχαστη εμπειρία ζωής. Αυτός είναι ο λόγος που ήρθαν να μας μιλήσουν, ο Μάρκος και η Στέλλα, που συνδημιούργησαν την διεθνή εταιρεία σχεδιασμού γάμων, Modish.

Σε μία ώρα, ανέπτυξαν το ευρύ φάσμα των αναγκών που έχουν οι πελάτες τους, την δυναμική που έχει η Ελλάδα, ως διεθνής προορισμός τέλεσης γάμων καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όταν έρχονται σε επαφή με κάθε επαγγελματικό κλάδο ξεχωριστά.

Αν μου έμεινε κάτι από την ομιλία τους, αυτό ήταν πως μας λείπει η ετοιμότητα. Είμαστε αργοί στις αντιδράσεις μας και χάνουμε τους πελάτες. Ενώ προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες από άλλους προορισμούς του εξωτερικού, δεν μπορούμε να τις επικοινωνήσουμε σωστά και δεν μας προτιμούν. Και δεν δείχνουμε την απαιτούμενη σοβαρότητα.

Εκεί που γέλασα ήταν όταν μας είπαν για την μία περίπτωση όπου ο dj έβλεπε αγώνα ποδοσφαίρου την ώρα που έπαιζε σε γάμο. Αυτό, νομίζω, τα είπε όλα. Δεδομένου του ότι μιλάμε για δύσκολες εκδηλώσεις, μιλάμε και για πολύ χρήμα. Αν λοιπόν θέλουμε να μπούμε σε μία τέτοια αγορά και να συνεργαστούμε με κάποια καταξιωμένη εταιρεία wedding planning, θα πρέπει να αλλάξουμε στάση απέναντι στα πράγματα. Προσεγμένο ντύσιμο, σωστή συμπεριφορά, πριν, κατά την διάρκεια, αλλά και μετά τον γάμο και πάνω από όλα, να είμαστε σε ετοιμότητα.

Είμαστε κομμάτι ενός μιούζικαλ και είμαστε υπεύθυνοι για την μουσική. Ας κερδίσουμε το όσκαρ λοιπόν…

10) Χρήστος Νίκας

Βλέπεις Νίκας! Είναι καλός! Κλισεδάκι και όλοι το περιμένατε.

Ο διοργανωτής του πρώτου συνεδρίου για dj’s γάμων, WDJ, και ιδιοκτήτης της εταιρείας εμπειριών, Showtime Dj’s, μας μίλησε για το πως μπορούμε να εξελιχτούμε ως μεμονωμένοι dj’s αλλά και ως εταιρείες εκδηλώσεων. Με λίγα και καλά λόγια, εξήγησε τι σημαίνει να είσαι dj εκδηλώσεων.

Σίγουρα δεν είσαι ο εξοπλισμός σου. Είσαι το μουσικό σου ταλέντο και η ικανότητα διαχείρισης των συναισθημάτων των παρευρισκόμενων. Είσαι ο εκφραστής του μουσικού γούστου του ζευγαριού. Είσαι αυτός που θα ντύσει έναν γάμο, με την  σωστή και κατάλληλη μουσική ώστε να μείνει χαραγμένος στο μυαλό όλων. Είσαι το σημαντικότερο μεμονωμένο κομμάτι ενός γάμου.

Οπότε ας αρχίσουμε να προωθούμε όσα είμαστε και όχι όσα έχουμε. Ακούστηκε βαθύ αυτό. Αλλά πολλές φορές εκεί κρύβεται και η ουσία. Γιατί τα εργαλεία μπορεί να είναι ίδια αλλά ο κάθε dj είναι διαφορετικός και πρέπει να το δείχνει. Τεχνικοί όροι γιοκ. Προώθηση του ατόμου και των δυνατοτήτων του. Δημιουργία εικόνων και όχι φανφάρες και εκφοβισμοί. Αυτά είναι για τους δεύτερους. Εμείς είμαστε rock stars και αφήνουμε το ταλέντο μας, να γίνει ο εμπνευστής του ζευγαριού.

Έχοντας πει όλα αυτά, let’s rock the crowd…

Φυσικά και δεν έγραψα όσα ειπώθηκαν. Σε αυτού του είδους τα συνέδρια άλλωστε, πας για τους ομιλητές και μένεις για τις συνομιλίες με τους παρευρισκόμενους. Και είπαμε πολλά. Κάναμε φίλους, ανταλλάξαμε ιδέες και πάνω από όλα, μάθαμε να συνυπάρχουμε σε έναν χώρο, χωρίς να τσακωθούμε.

Άξιζε τον κόπο και τα χρήματα; Σίγουρα τα άξιζε. Ξέροντας ότι οι περισσότεροι wedding dj’s είναι παλαιάς κοπής, το value for money ήταν τεράστιο. Κάθε slide, φωτογραφήθηκε από το 50% του κοινού, αρκετοί κρατούσαν σημειώσεις και εξίσου αρκετοί, εξέφρασαν απορίες και απόψεις. Αυτό σημαίνει πως υπάρχει δίψα για αλλαγή. Μακάρι όσα ειπώθηκαν από τους ομιλητές, να γίνουν η βάση ώστε να προσφέρουν ποιοτικότερες υπηρεσίες οι εταιρείες εκδηλώσεων.

Στο θέμα της διοργάνωσης δεν έχω να πω πολλά. Όλα ήταν όπως έπρεπε να είναι. Ωραίος φωτισμός, ωραία μουσική, αρκετός ελεύθερος χρόνος ανάμεσα στις ομιλίες και γενικότερα υπήρχε μία χαρούμενη ατμόσφαιρα.

Δεν έχω κάποιο παράπονο. Και είμαι γκρινιάρης γενικότερα και περίεργος. Θεωρώ πως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης γιατί τίποτα δεν είναι τέλειο, όμως δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι συγκεκριμένο που με χάλασε. Σίγουρα το επόμενο συνέδριο WDJ θα είναι καλύτερο σε όλους τους τομείς. Παίξτε το στο στοίχημα… Σιγουράκι…

Και κάπου εδώ τελείωσε αυτό το τεράστιο άρθρο με τις εμπειρίες μου από το συνέδριο WDJ 2017. Ήταν ένα τέλειο διήμερο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις σελίδες djhellas, NewStars, τα καταστήματα μουσικού εξοπλισμού, DJSHOP και DJMARKET καθώς και το Sin Radio, που βοήθησαν στην εξάπλωση του μηνύματος. Έγιναν μέρος της αλλαγής και της ιστορίας. Γιατί γράφτηκε ιστορία φέτος…

Τα λέμε του χρόνου, στο WDJC 2018…

Πλούσιο φωτογραφικό υλικό, για να δείτε τί χάσατε, θα βρείτε εδώ. Μπορείτε να κλάψετε ελεύθερα…

Ευχαριστούμε τον Midimod (Παναγιώτη Μάρκο) για το άρθρο του.

Σχολιάστε εδώ...

Κοιτάξτε ακόμα

Είσαι Dj εκδηλώσεων? Διάβασε εδώ…

Αν είσαι Dj που παίζει σε γάμους, βαπτίσεις, πάρτι και γενικά κάθε είδους εκδήλωση ή …