Πως εγκαθιστούμε windows από φλασάκι. - Djhellas.gr

Πως εγκαθιστούμε windows από φλασάκι.

Σήμερα θα αλλάξω λίγο το στυλ των άρθρων και θα γράψω κάτι διαφορετικό από την μουσική. Με την ανάγκη για ssd δίσκους αλλά και για χωρητικότητα, πολλοί από εμάς “θυσιάζουμε” το DVDROM του laptop μας για να βάλουμε ένα δεύτερο δίσκο. Τι γίνεται όμως αν θέλουμε να περάσουμε ένα λειτουργικό (π.χ. windows, linux κλπ)? Έχω ακούσει από πολλούς, οτί πάνε και αγοράζουνε εξωτερικό dvd. Δεν είναι ανάγκη. Στο παρακάτω βίντεο που έφτιαξα θα δείξω πόσο απλούστατο είναι να φτιάξετε φλασάκι για εγκατάσταση.

Θα χρειαστούμε:

– 1 Φλασάκι USB τουλάχιστον 4GB. (εξαρτάται και από το λειτουργικό που θέλουμε να περάσουμε βέβαια. Π.χ. για Linux, μπορουμε να χρησιμοποιήσουμε και 2 GB). Προσοχή. Αν έχετε αρχεία μέσα στο φλασάκι, θα σβηστούν.

– Το δωρεάν προγραμματάκι YUMI (Your Universal Multiboot Integrator)

– Μία επίσημη έκδοση του λειτουργικού σε ISO. Μπορείτε να κάνετε ISO το DVD σας, με το Power DVD, το NERO κλπ. ή να την κατεβάσετε. Μην χρησιμοποιήτε όμως σπασμένα, παράνομα λειτουργικά.

*ΠΡΟΣΟΧΗ: Το να κατεβάσετε windows δεν σημαίνει οτί είναι παράνομο και πειρατικό. Το να κατεβάσετε σπασμένα windows (από torrents κλπ) είναι παράνομο. Το να κατεβάσετε έστω και από την ίδια την microsoft τα windows και να τα ενεργοποιήσετε με την δική σας άδεια χρήσης (το αυτοκόλλητο που είναι συνήθως κολλημένο στους υπολογιστές με τα 25 ψηφία), είναι καθόλα νόμιμο. Η αγορά του προϊόντος, δεν είναι τα αρχεία αλλά η άδεια χρήσης.

Φυσικά θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ακριβώς τα windows που κατέχετε την άδεια χρήσης. Δεν μπορεί δηλαδή το αυτοκόλλητο στο pc σας να λέει win 7 home και εσείς να κατεβάσετε win 7 ultimate. Δεν θα δουλεύει η άδεια χρήσης σας. 

Σημείωση: Αφού ετοιμαστεί το usb, όταν θέλετε να περάσετε windows, θα πρέπει να το έχετε συνδεδεμένο κατά την εκκίνηση, και να έχετε δηλώσει από το bios του υπολογιστή σας, οτί θέλετε να μπουτάρει πρώτα από το usb.

Bios1

Επίσης μερικοί υπολογιστές δίνουν την δυνατότητα να ρυθμίσετε την προτεραιότητα του boot σε μια επανεκκίνηση που θέλετε πατώντας κάποιο κουμπί. (π.χ. F11).

ocs-00-boot-dev-priority-hotkeyΑφού τα έχουμε όλα αυτά, ας δούμε στο παρακάτω βίντεο, πόσο απλά είναι τα πράγματα.

Σχολιάστε εδώ...

Κοιτάξτε ακόμα

Το κατάλληλο usb hub!!!

Από την μία οι θύρες usb δεν είναι ποτέ αρκετές, από την άλλη ο εξοπλισμός …