5 απλά πράγματα για καλύτερη υγεία στο επάγγελμά μας! - Djhellas.gr

5 απλά πράγματα για καλύτερη υγεία στο επάγγελμά μας!

Το Djing δεν μπορούμε να πούμε οτί είναι από τα πιο υγιεινά επαγγέλματα που υπάρχουν. Ξενύχτι, δυνατή μουσική, ποτά, ορθοστασία, άγχος κλπ, είναι ένα δείγμα από μια σείρα πραγμάτων που επιβαρύνουν την υγεία μας. Πάνω κάτω όλοι ξέρουμε τι είναι κακό και τι καλό για εμάς, αλλά πολλές φορές είναι δύσκολο να τα ακολουθήσουμε.

Ας δούμε παρακάτω 5 τρόπους που σίγουρα θα μας κάνουν να νιώθουμε καλύτερα:

1- Καλός ύπνος

Σίγουρα είναι δύσκολο για εμάς ο βραδινός ύπνος. Όταν κοιμόμαστε όμως θα πρέπει να κοιμόμαστε τουλάχιστον 8 ώρες συνεχόμενα, χωρίς κάτι να μας αποσπάει την προσοχή, όπως κινητό, κλήσεις, μηνύματα κλπ και το δωμάτιο να είναι θεοσκότεινο. Ούτε φως από γρίλιες, τηλεόραση, πορτατίφ, λαμπάκια led από αναμονές συσκευών κλπ. Μία καλή λύση είναι και αυτό το προστατευτικό για τα μάτια που χρησιμοποιούνται κυρίως στα ταξίδια.

2- Αποχή από το ποτό για 48 ώρες.

Εντάξει, είναι ελάχιστοι από μας που δεν πίνουμε. Αρκετά κιόλας. Ας προσπαθήσουμε όμως να απέχουμε από το ποτό για τουλάχιστον 48 ώρες συνεχόμενα. Με αυτό το τρόπο, θα μπορέσει το σώμα μας να “ξεκουραστεί” από το αλκοόλ.

3- Ωτοασπίδες

Το πιο σημαντικό εργαλείο της δουλειάς μας, είναι τα αυτιά μας. Οφείλουμε λοιπόν να τα προστατεύσουμε όσο μπορούμε περισσότερο.

Λόγω τον υψηλών εντάσεων στα αύτια μας δημιουργούνται μεγάλα και ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΑ προβλήματα, όπως οι εμβοές, η απώλεια ακοής ή ακόμα και σε μερικές περιπτώσεις και η κώφωση.

Για αυτό λοιπον σε υψηλές εντάσεις, κρίνεται απαραίτητη η χρήση ειδικών ωτοασπίδων για μουσικούς.

4- Βαθιές ανάσες

Ξοδέψτε μερικά λεπτά μέσα στην ημέρα και πάρτε αργές βαθιές ανάσες. Με αυτό τον τρόπο, φεύγει το στρες και καθαρίζει το μυαλό. Μετά από από 60 δευτερόλεπτα με βαθιές ανάσες, αισθανόμαστε καλύτερα από ότι νωρίτερα.

5- Φτιάξτε μόνοι σας, το φαγητό σας

Στα προβλήματα του σύγχρονου τρόπου ζωής και της έλλειψης χρόνου, δεν θα μπορούσε να λείπει και η κακή διατροφή. Σαφέστατα είναι πολύ πιο εύκολο να παραγγείλουμε κάτι ή να φάμε κάτι από ένα ταχυφαγείο, αλλά θα είναι προτιμότερο να διαθέσουμε λίγο χρόνο και να παρασκευάσουμε μόνοι μας μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή.

Πηγή: Digitaldjtips.com

Σχολιάστε εδώ...

Κοιτάξτε ακόμα

7 Τρόποι/Ιδέες να αξιοποιήσεις τον ελεύθερο χρόνο σου.

Σε αυτό το βίντεο, θα δούμε 7 τρόπους που μπορείς να αξιοποιήσεις στον ελεύθερο χρόνο …