5 κακές συνήθειες που έχει ένας DJ - Djhellas.gr

5 κακές συνήθειες που έχει ένας DJ

Μετά από ατέλειωτες ώρες πίσω από decks, πάρα πολλοί djs αποκτούν κακές συνήθειες. Στο παρακάτω άρθρο, βλέπουμε 5 από αυτές τις συνήθειες. 

Αυτό που πρέπει να κάνει ένας dj όμως είναι να τις αναγνωρίσει και να τις διορθώσει. Αυτό επιτυγχάνεται καλύτερα, κάνοντας ηχογράφηση το κάθε σετ, ξανακουγοντάς το αργότερα και μελετώντας το.

Ας δούμε όμως τις 5 συχνότερες από αυτές τις συνήθειες.

1.  Υπερβολική χρήση των FX.

Είναι το πιο συνηθισμένο σφάλμα που κάνουμε οι περισσότεροι. Σίγουρα τα εφέ δίνουν μία νότα δημιουργικότητας σε ένα σετ, πολλές φορές όμως τα εφέ αυτά χρησιμοποιούνται πάρα πολύ με αποτέλεσμα να γίνονται ενοχλητικά. Εγγράφοντας ένα σετ και ξανακούγοντας το, θα επιβεβαιώσει το πόσο άσχημο ακούγεται.

2. Να παίζουμε όλα τα καλά τραγούδια από την αρχή.

Μπορεί να θέλουμε να ικανοποιήσουμε το κοινό μας από την αρχή παίζοντας από την αρχή τα καλύτερα κομμάτια μας, αλλά αυτό θα δημιουργήσει πρόβλημα αργότερα, όταν δεν θα έχουμε να δώσουμε το κάτι παραπάνω στο κοινό μας, αργότερα, όσο θα εξελίσσεται η βραδιά. Τα καλά κομμάτια πρέπει να τα δούμε σαν παράδειγμα με τα πυροτεχνήματα. Είναι λάθος να τα ξοδέψουμε όλα από τα πρώτα λεπτά.

3. Σχεδιάζουμε το κάθε κομμάτι και μίξη.

Οι περισσότεροι djs και ειδικά αυτοί που ξεκινάνε την καριέρα τους πολλές φορές, συνήθως λόγω ανασφάλειας για την δισκοθήκη τους, προετοιμάζουν τις λίστες τους, τα τραγούδια τους, τις αλλαγές τους και πολλές φορές, με ακρίβεια, όλο τους το σετ.

Σαφέστατα μια καλά οργανωμένη δισκοθήκη είναι επένδυση και πολλές φορές μπορεί να είναι σωτήρια, μην ξεχνάμε όμως ότι όλος αυτός ο προγραμματισμός δεν αφήνει χώρο για την δημιουργικότητά μας.

Πάρα πολλοί djs προσπαθούν να βρουν την χρυσή τομή μεταξύ του προγραμματισμού και της δημιουργικότητας.

4. Αύξηση των EQ knobs, πάνω απο την μέση.

Τα κουμπιά των EQ είναι συναρπαστικά για τους νέους DJs και οι μεγάλοι DJs των φεστιβάλ συχνά φαίνονται σαν να γυρίζουν αυτά τα κουμπιά σχεδόν στην τύχη. Αλλά με λίγη εμπειρία, γίνεται γρήγορα σαφές ότι τα κουμπιά EQ θα πρέπει να χρησιμοποιούνται περισσότερο ως εργαλεία για να κάνουν τα μίξεις να ακούγονται καταπληκτικές.

Μία από τις μεγαλύτερες παρανοήσεις του EQ είναι ότι η αύξηση των συχνοτήτων είναι κάτι που επιβάλλεται. Συνήθως όμως, κάθε κομμάτι έχει ήδη φτιαχτεί με την ισορροπία που χρειάζεται. Δηλαδή για περισσότερο μπάσο, ίσως δεν χρειάζεται να ανεβάζετε συνεχώς τα EQ, αλλά να επενδύσετε σε ένα καλύτερο subwoofer.

5. Πίνουμε για να παίξουμε καλύτερα.

Ένα από τα συχνότερα λάθη, είναι η αντίληψη που έχουμε, οτι αν πιούμε παραπάνω αλκοόλ, θα αποδώσουμε και καλύτερα. η υπερβολική κατανάλωση όμως αλκοόλ και ναρκωτικών, μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες για το σετ μας (και για την υγεία μας, φυσικά). Μερικές από αυτές τις αρνητικές συνέπειες είναι:

  • Ανικανότητα να καταλαβαίνουμε τη διαφορά μεταξύ μιας καλής και κακής μίξης.
  • Ανικανότητα να διαβάζουμε το πλήθος.
  • Κακός αυτοέλεγχος (όπως πχ. υπερβολική χρήση εφέ)
  • Επιβάρυνση της υγείας και της ευεξίας
  • Απώλεια της αίσθησης του χρόνου με επίπτωση, κακή ροή του προγράμματος μας
  • Αδυναμία καλής επικοινωνίας με τον κόσμο, τους υπέυθυνους κλπ.

Διαβάστε ακόμα:

5 απλά πράγματα για καλύτερη υγεία στο επάγγελμά μας!

Πηγή: Djtechtools.com

Σχολιάστε εδώ...

Κοιτάξτε ακόμα

7 Τρόποι/Ιδέες να αξιοποιήσεις τον ελεύθερο χρόνο σου.

Σε αυτό το βίντεο, θα δούμε 7 τρόπους που μπορείς να αξιοποιήσεις στον ελεύθερο χρόνο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *