Αναγνώστης: Παραγγελιές τέλος; - Djhellas.gr

Αναγνώστης: Παραγγελιές τέλος;

Κανείς δεν μπορεί εύκολα να πει όχι, αλλά και το Ναι, κοστίζει. Φαντάζομαι πως όλοι οι DJs κάποια στιγμή έχουμε έρθει στην δυσάρεστη θέση να αποσπάσουμε την προσοχή μας, από την δουλειά μας – το μιξάρισμα – και να αφιερώσουμε λίγα κρίσιμα δευτερόλεπτα στο να ακούσουμε μια «παραγγελία» από κάποιον πελάτη/θαμώνα/ακροατή. Κάποιες φορές δε, αυτές οι λίγες στιγμές μπορεί να αποβούν κρίσιμες, στο σημείο να αφήσουμε το κοινό «παγωμένο» όταν το τραγούδι φτάσει στο τέλος του και εμείς ακόμα προσπαθούμε να καταλάβουμε ποιό τραγούδι μας ζητάνε.

Καθώς η τεχνολογία καλπάζει, στο σημείο που καμιά φορά μας αφήνει άφωνους, δεν θα μπορούσε να λείπει και από μια ανάλογη κατάσταση, δίνοντας λύσεις και νέες δυνατότητες. Όσο κι αν οι υπέρμαχοι των CDs – ή ακόμα και των βινυλίων – προσπαθούν να μας πείσουν ότι η τεχνολογία και τα DJ software πνίγουν την ποιότητα και το ταλέντο του DJ, τα εργαλεία που μας δίνονται είναι τέτοια που κανείς δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια σε αυτά.

Πρόσφατα ανακάλυψα μία νέα δυνατότητα του VirtualDJ, με την οποία ο πελάτης/θαμώνας/ακροατής μπορεί να στείλει ηλεκτρονικά την «παραγγελιά» του , αυτή να φτάσει άμεσα στον DJ, και αυτός να την δει και να την εκτελέσει χωρίς να έχει κάποιο άλλο πρόγραμμα ανοιχτό. Η παραπάνω δυνατότητα ονομάζεται AskTheDJ (σε μετάφραση : ρώτα τον DJ) και η μόνη προϋπόθεση είναι ο υπολογιστής να είναι συνδεδεμένος στο Internet, διατίθεται δε χωρίς την απαίτηση αγοράς κάποιας άδειας.

Ακόμα και αν ο χώρος στον οποίον δουλεύουμε δεν διαθέτει Wi-Fi, στις μέρες μας λίγο πολύ, όλοι διαθέτουμε ένα smartphone το οποίο εύκολα μπορούμε να το μετατρέψουμε σε hotspot, ώστε ο υπολογιστής μας να έχει πρόσβαση στο Internet. Το ίδιο ισχύει και για αυτούς που θέλουν να στείλουν κάποια παραγγελιά, στις μέρες μας οι περισσότεροι πλέον – ιδιαίτερα η νέα γενιά – έχουν σύνδεση 3G/4G.

Στο εξωτερικό η υπηρεσία αυτή είχε τέτοια ανταπόκριση που οι δημιουργοί του VirtualDJ προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα, και πρόσθεσαν την δυνατότητα ο πελάτης να μπορεί ακόμα και να στείλει «χαρτζιλίκι» ή όπως οι παλιότεροι – λάτρεις των μπουζουκιών – θα έλεγαν, «Μάστορα, την χαρτούρα σου».

Όλες τις πληροφορίες σχετικά με το πώς ενεργοποιείται και χρησιμοποιείται το AskTheDJ, είναι διαθέσιμες στα παρακάτω links
Setup (από τον DJ) | ΛεπτομέρειεςΟ Πελάτης μπαίνει εδώ

Το παρόν άρθρο είναι από τον αναγνώστη μας, DJ Bicious.

Το Djhellas, δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες του, να ανεβάσουν το δικό τους άρθρο, στις σελίδες μας. Το Djhellas κοινοποιεί τα άρθρα των αναγνωστών του, όταν συμφωνούν με τους όρους της σελίδας μας, χωρίς αυτό να σημαίνει οτί πάντα ταυτίζονται οι απόψεις μας με την άποψη του αρθρογράφου. Αν θέλετε και εσείς να ανεβάσετε κάποιο άρθρο στην σελίδα μας, διαβάστε πρώτα εδώ

Σχολιάστε εδώ...

Κοιτάξτε ακόμα

facebook live

Πως να κάνετε live streaming τα dj sets σας στο Facebook.

Σε αυτό το βίντεο θα δούμε πως μπορείτε να κάνετε άμεσα live streaming τα dj …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *