Άρχισαν τα όργανα... - Djhellas.gr

Άρχισαν τα όργανα…

Στις διαδικτυακές ομάδες, παρουσιάστηκαν περιστατικά/αναφορές, για μεγάλα πρόστιμα σε djs, όσο αφορά την μουσική τους ακόμα και για κατασχέσεις λαπτοπ.

Να πούμε οτί σε αυτό το άρθρο γράφουμε περιληπτικά ότι έχουμε διαβάσει από απόψεις, σχόλια και ομολογίες διάφορων djs στα social media. Το παρόν άρθρο δεν αποτελεί προϊόν κάποιας νομικής έρευνας. Το γράφουμε όμως ως προβληματισμό και προσοχή για αποφυγή δυσάρεστων συνεπειών.

Μετά την κατάρρευση της ΑΕΠΙ ξεκίνησε ελέγχους η Grammo, μαζί με το ΣΔΟΕ σε μαγαζιά για το θέμα τις μουσικής. Μάλιστα ένα ποστ στο facebook από dj αναφέρει οτι έφαγε πρόστιμο 1300€ επειδή δεν είχε αποδείξεις για την μουσική που κατέχει. Ένας άλλος αναφέρει οτι του κατάσχεσαν το λαπτοπ.

Σαφέστατα είναι κοινό μυστικό οτι η, παράνομα κατεβασμένη, μουσική δεν είναι νόμιμη, αλλά και στην νόμιμη μουσική, δημιουργούνται κάποιες απορίες και ανακρίβιες.

Για παράδειγμα, έστω οτι θέλουμε να είμαστε νόμιμοι και αγοράζουμε όλη την μουσική μας από itunes, beatport κλπ. Είμαστε κατοχυρωμένοι? Γιατί και αγορασμένη να έχουμε την μουσική μας, απαγορεύεται η δημόσια αναπαραγωγή της. “Ακούσαμε και το περίεργο σήμερα, για να είσαι νομότυπος, απαγορεύεται να μιξάρεις, αλλά πρέπει να τελειώνει το ένα κομμάτι για να μπει το άλλο”.

Επίσης ποιος πρέπει να έχει αγορασμένη με αποδείξεις την μουσική? Το μαγαζί ή ο dj? Η απάντηση είναι ίδια και στην περίπτωση που ο dj είναι υπάλληλος (ένσημο) ή ελ. επαγγελματίας (μπλοκάκι)? Σε περίπτωση παρανομίας ποιος από τους δύο τρώει το μπουγιουρντί?

Ακόμα, αν κάποιος είναι σε ένα premium πρόγραμμα μιας νόμιμης streaming υπηρεσίας (πχ Spotify) που επιτρέπουν την offline λήψη, με ενα djing πρόγραμμα (πχ Djay της Algoriddim) που επιτρέπει το intergrate με τις spotify λίστες, είμαστε καλυμμένοι?

Σαφέστατα το τοπίο είναι πολύ θολό ακόμα για το τι μέλλει γενεσθαι. Ας περιμένουμε να ολοκληρωθεί στην σελίδα της Grammo, το σημείο που θα πληροφορεί σχετικά με τους djs και θα επανέλθουμε με περισσότερες λεπτομέρειες.

Διαβάστε ακόμα:

Οδηγός: Τα λογιστικά ενός DJ

Σχολιάστε εδώ...

Κοιτάξτε ακόμα

Με εργόσημο η πληρωμή τραγουδιστών και DJ σε γάμους και βαφτίσεις.

Την πληρωμή με εργόσημο, τραγουδιστών, μουσικών, DJ, ηχοληπτών, χειριστών μηχανημάτων αναπαραγωγής μουσικής κι άλλων συναφών …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *