Επιλέξτε το σωστό όνομα ως dj - Djhellas.gr

Επιλέξτε το σωστό όνομα ως dj

Όταν ξεκινάτε την καριέρα σας ως dj ένα από τα πράγματα που πρέπει να κάνετε είναι να επιλέξετε και το όνομα σας. Μπορείτε να έχετε ένα όμορφο και εύηχο όνομα οπότε και να χρησιμοποιήσετε αυτό ή να επιλέξετε ένα ψευδώνυμο. Η επιλογή του ονόματος είναι μια ευχάριστη διαδικασία που μπορεί να κρύβει όμως και κινδύνους.

Πρέπει να αφιερώσετε χρόνο και όχι να επιλέξετε ένα όνομα βιαστικά, γιατί αυτό θα σας ακολουθεί σε όλη την καριέρα σας και μετά μπορείτε να το μετανιώσετε.

10 κανόνες για να επιλέξετε όνομα

1. Αποφασίστε άν θέλετε την λέξη “DJ” μέσα στο ονομά σας.

Αυτή την στιγμή μπορεί να είστε dj και μόνο αυτό να είναι ο στόχος σας. Σίγουρα θα θέλετε να χρησιμοποιήσετε την λέξη αυτη στο όνομα σας. Τι θα γίνει όμως αν αργότερα στο μέλλον θα θέλετε να περάσετε από το στάδιο του dj στην παραγωγή μουσικής?  Η λέξη dj δεν θα δίχνει πλέον και τόσο όμορφα.

2. Προφορά του ονόματος.

Πολύ βασικό κομμάτι αποτελεί και η προφορά του ονόματος. Τόσο για αυτόν που θα το πει (δεν θα συζητήσει κανείς για εσάς αν δεν είναι σίγουρος για την προφορά του ονόματος σας), όσο και για αυτόν που θα το ακούσει. Αυτός που θα το ακούσει θα πρέπει να φέρει και στο μυαλό του πως γράφεται, ωστέ να σας αναζητήσει στο internet κλπ.

3. Δοκιμάστε να συνδυάσετε  μία λέξη που σας έρχεται στο μυαλό.

Αυτή η λέξη μπορεί να είναι μία έννοια που να μπορεί να αντιπροσωπεύει το ύφος της μουσικής σας (Calm, anger, noise, harmony, fun) ή να είναι μία τελείως αφηρημένη έννοια. Προσέξτε όμως γιατί μπορεί το μυαλό σας να κολλήσει σε μια λέξη που μπορεί να σας σημαδέψει άσχημα. Μπορεί να είστε ο καλύτερος dj, κανείς όμως δεν θα θέλει να μιλάει  π.χ. για τον dj osteoporosis

4. Σκεφτείτε το μέλλον, όχι μόνο το τώρα.

Θα εξακολουθείτε και μετά από 20 χρόνια να παίζετε dubstep? Μπορεί και όχι. Σκεφτείτε οτί η καριέρα σας μπορεί να κινηθεί και σε άλλους δρόμους. Οπότε διαλέξτε κάτι ευέλικτο και όχι τόσο εξειδικευμένο.

5. Δημιουργήστε ένα λογότυπο.

DJ_Logos

Όλοι οι μεγάλοι dj’s έχουν φτιάξει λογότυπο. Θα χρειαστείτε ένα λογότυπο. Είναι από τα πιο βασικά πράγματα τώρα τελευταία. Φαίνεται πολύ πιο όμορφο στα φυλλάδια και στις αφίσες των clubs από μία τυπική γραμματοσειρά.

Θα πρέπει το λογότυπο να μοιάζει κάπως με το ονομά σας. Μπορεί να χρειαστείτε αρκετό χρόνο να φτιάξετε κάτι καλό γιατί πολύ εύκολα μπορεί ένα λογότυπο να γίνει πολύ άσχημο.

 

6. Δοκιμάστε το ονομά σας και σε άλλες γλώσσες.

Δοκιμάστε και σε εναν π.χ. ισπανόφωνο, μπορεί να το προφέρει? Μήπως στην γλώσσα του σημαίνει κάτι χαζό ή αγενές.

7. Χρησιμοποιήστε και δεύτερο όνομα.

Τι? Αυτό είναι αντίθετο με αυτά που προείπαμε. Και όμως αν το πάθος σας είναι πχ η house μουσική αλλά παίζεται και πολλά άλλα είδη μουσικής για να εξασφαλίσετε τα προς το ζει ν τότε είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε ένα όνομα για κάθε ρόλο ξεχωριστά. Τα άτομα που χρησιμοποιούν αυτό το στυλ του διπλού ονόματος είναι πολλά.

8. Ελέγξτε αν το όνομά σας δεν έχει καλυφθεί από άλλον.

namecheck-300x179

Ένας τρόπος να ελέγξετε το όνομα σας είναι να κάνετε μια αναζήτηση στο google. Αν αποτελείται από δύο λέξεις τότε κλείστε το σε εισαγωγικά. Με αυτό το τρόπο αποφεύγετε τα αποτελέσματα να πιάνει μεμονωμένες τις λέξεις. Ένας άλλος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε το namecheck.com που ψάχνει και μέσα στα social δίκτυα.

 

 

9. Κατοχυρώστε μία διεύθυνση διαδικτύου (url)

Ακόμα και αν δεν έχετε σκοπό να φτιάξετε άμεσα μια ιστοσελίδα, καλό είναι να πάρετε από τώρα το ονομά σας σε .com (com είναι το καλύτερο).

Αν όμως και πάλι το .com που θέλετε δεν είναι διαθέσιμο, μπορείτε μαζί με το όνομα σας να χρησιμοποιήσετε και άλλη μία λέξη (π.χ. dj,official,music κλπ). Πολλές εταιρίες χρησιμοποιούν το τέχνασμα αυτό. Φυσικά ελέγξτε και από τι έχει καλυφθεί το url. Αν έχει καλυφθεί από μια εταιρία π.χ. που φτιάχνει κτίρια, είναι σαφώς καλύτερη περίπτωση από το να είχε καλυφθεί από άλλο dj.

Επίσης ψάξτε facebook, twitter, youtube κλπ να κατοχυρώσετε και εκεί το όνομα σας.

10. Ρωτήστε και άλλους ανθρώπους για την άποψη τους.

Μην ντρέπεστε. Ζητήστε από τους γύρω σας να πούνε την γνώμη τους. Τι τους άρεσε και τι όχι στο όνομα σας. Ακούστε τις γνώμες και τις συμβουλές τους. Σίγουρα με αυτό τον τρόπο όλοι μαζί θα καταλήξετε πιο κοντά σε αυτό που είναι κατάλληλο για σας.

 

ΛΟΙΠΟΝ… Ώρα να ξεκινήσει η αναζήτηση …
Έτσι, έχοντας σημειώσει κάποιους βασικούς κανόνες, ήρθε η ώρα να πάρετε ένα μεγάλο, κενό κομμάτι χαρτί και να ξεκινήσετε την αναζήτηση!

Εδώ είναι μερικές συμβουλές. Πάρτε λέξεις που σημαίνουν κάτι για σας, και  συνδυάσετε τες μεταξύ τους, με αριθμούς, με ένα ή περισσότερα από τα δικά σας ονόματα. Κρατήστε ένα φύλλο των λέξεων που σας αρέσουν και να προσπαθήστε να τις συνδυάσετε.

Τίποτα δεν είναι πολύ ανόητο σε αυτό το στάδιο: Γράψτε τα πάντα …

Μόλις έχετε μια λίστα, πηγαίνετε πίσω στους κανόνες και ελέγξτε τα ονόματα. Μην προσπαθήσετε να ονομάσετε τον εαυτό σας με την πρώτη φορά. Συνεχίστε και άλλες φορές και σίγουρα θα καταλήξετε σε αυτό που θέλετε.

Θα μπορούσατε να τροποποιήσετε το δικό σας όνομα. Θα μπορούσατε να αρχίσετε με το όνομα κάποιου άλλου, ή ακόμα και ένα υπάρχον όνομα κάποιου DJ. Μία ωραία λύση είναι να χρησιμοποιήσετε και μία από τις παρακάτω ιστοσελίδες.

 

BBC Radio 1Xtra’s version

baby names site

name-generator-300x192 babynamespedia-300x175

Σχολιάστε εδώ...

Κοιτάξτε ακόμα

Απολαυστικά Djsets από τον Deekay.

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε δύο πολύ όμορφα Djsets από τον Deekay (Κώστας Κρητικός) και φόντο …