Ένα πολύ ωραίο κόλπο για το Traktor! - Djhellas.gr

Ένα πολύ ωραίο κόλπο για το Traktor!

Για όλους εσάς που δεν σας ενδιαφέρουν τα εξώφυλλα (covers) στο Traktor, θα σας δείξουμε ένα ωραίο κόλπο για να εκμεταλλευτείτε καλύτερα αυτό το πεδίο.

Σε προηγούμενο άρθρο που μιλήσαμε για τα color codes του Traktor, στο βήμα 5, είδαμε ένα κόλπο που έκανε ένα μέλος του Djtechtools. Παρακάτω θα σας δείξουμε πως γίνεται.

Στην ουσία πρόκειται για κάτι πραγματικά απλό. Απλά έχουμε κάποιες εικόνες με τα κλειδιά και τις φορτώνουμε στα αντίστοιχα κομμάτια. Οπότε μπορούμε να βλέπουμε “χρωματικά” τα κλειδιά και ας μην έχουμε ταξινομήσει την λίστα μας ανάλογα το κλειδί. Επίσης όταν φορτώνουμε το κομμάτι, βλέπουμε άμεσα ποιο κλειδί παίζουμε.

Ας δούμε όμως πως γίνεται.

1 .Κατεβάζουμε τις φωτογραφίες με τα κλειδιά που θα εισάγουμε στα εξώφυλλα των τραγουδιών. Υπάρχουν 3 επιλογές.

1α) Εικόνες με ίδιους χρωματισμούς για Α και Β. Δηλαδή το 1Α με το 1Β έχει ίδιο χρώμα, το 2Α με το 2Β ίδιο χρώμα κλπ… σε αυτές τις εικόνες, στην λίστα του Traktor βλέπουμε μόνο το χρώμα και όχι το κλειδί.
Κατεβάστε την πρώτη επιλογή.

1β) Εικόνες με ίδιους χρωματισμούς για Α και Β. Δηλαδή το 1Α με το 1Β έχει ίδιο χρώμα, το 2Α με το 2Β ίδιο χρώμα κλπ… σε αυτές τις εικόνες έχουν και μια μικρότερη αναγραφή του κλειδιού ωστέ στην λίστα του Traktor βλέπουμε και το χρώμα και το κλειδί.
Κατεβάστε την δεύτερη επιλογή.
1γ)
 Εικόνες με συγγενικούς και όχι ίδιους χρωματισμούς για Α και Β. Δηλαδή το 1Α με το 1Β δεν έχει ίδιο χρώμα αλλά ίδια απόχρωση, το 2Α με το 2Β δεν έχει ίδιο χρώμα αλλά ίδια απόχρωση κλπ… σε αυτές τις εικόνες, στην λίστα του Traktor βλέπουμε μόνο το χρώμα και όχι το κλειδί.Κατεβάστε την τρίτη επιλογή.

2. Ανοίγουμε το Traktor και πάμε σε μια λίστα με τραγούδια. 

2α) Μέσα στην λίστα, μαρκάρουμε τα πρώτα τραγούδια με το ίδιο κλειδί

2β) Πατάμε δεξί κλίκ και επιλέγουμε “Import Cover”

2γ) Ανάλογα με τα κλειδιά που επιλέξαμε, επιλέγουμε και την αντίστοιχη εικόνα. Το ίδιο κάνουμε για όλα τα κλειδιά της λίστας.

2δ) Αν δεν έχουμε στον browser του Traktor, στήλη για cover, την ενεργοποιούμε πατώντας δεξί κλικ στην κεφαλίδα μιας άλλης στήλης και τσεκάρουμε το “Cover Art”. 

Αυτό ήταν!!!

Τώρα μπορούμε να έχουμε μια ωραία λίστα με χρώματα για τα κλειδιά.

Και επίσης στα Deck φαίνονται όμορφα τα κλειδιά στα τραγούδια που παίζουν.

Τέλος, αφήστε ενεργή και την στήλη “Key Text” σε κάποιο σημείο, για να μπορείτε να ταξινομήσετε (sorting) ανά κλειδί. Παρομοίως με αυτό τον οδηγό, αντί για κλειδιά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάτι άλλο που σας ενδιαφέρει. Π.χ. Δυναμικότητα ενός τραγουδιού.

Σχολιάστε εδώ...

Κοιτάξτε ακόμα

facebook live

Πως να κάνετε live streaming τα dj sets σας στο Facebook.

Σε αυτό το βίντεο θα δούμε πως μπορείτε να κάνετε άμεσα live streaming τα dj …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *