Αναγνώστης: Απέτυχες; Ε τότε πέτυχες! - Djhellas.gr

Αναγνώστης: Απέτυχες; Ε τότε πέτυχες!

Ένα ωραίο άρθρο του DJ Chris Kaltsas

Στα social media που διαχειρίζεται ο καθένας από εμάς, είτε για προσωπικούς είτε για επαγγελματικούς λόγους, συνηθίζουμε να δείχνουμε μία πιο “θετική” πλευρά του εαυτού μας. Τα αρνητικά τα αφήνουμε απ’ έξω. Όμως τα αρνητικά, οι αποτυχίες, είναι αυτές που μας προσγειώνουν στην πραγματικότητα και μας θυμίζουν πως τίποτα δεν είναι δεδομένο…

Σήμερα το πρωί, πέτυχα στον τοίχο μου στο Facebook, την παρακάτω ανάρτηση του dj / producer Tiga:

Ο Tiga, μιλάει έξω από τα δόντια και παραδέχεται πως το τελευταίο του gig στην Ρώμη, ήταν μία αποτυχία! Ξεκάθαρα, χωρίς αποστροφές, γράφει πως δεν μπόρεσε να πιάσει τον παλμό του κόσμου και πως δεν χόρεψαν μόνο και μόνο επειδή πίσω από τον υπολογιστή ήταν το “όνομα” Tiga.

Τα πράγματα είναι απλά. Σε όλα τα επαγγέλματα, υπάρχει η επιτυχία και η αποτυχία. Απλά στο επάγγελμα του dj, συνηθίζουμε να ρίχνουμε το φταίξιμο μίας κακής βραδιάς, σε όλους τους άλλους, εκτός από εμάς. “Φταίει η σύνθεση του κόσμου”, “Φταίει ο κακός ήχος”, “Φταίει που είναι Τετάρτη βράδυ και έχει Champions League”… Γενικά φταίνε όλοι, εκτός από αυτόν που είναι υπεύθυνος για να περάσει καλά ο κόσμος.

Εμένα προσωπικά, στα 13 χρόνια που παίζω μουσική, μου έχουν τύχει ουκ ολίγες φορές που δεν μπόρεσα να πιάσω τον κόσμο. Σίγουρα, το να διασκεδάσεις ένα πλήθος, είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων (ήχος, μαγαζί, κόσμος, προσωπικό κτλ) αλλά ο κύριος υπεύθυνος είναι ο DJ. Θυμάμαι χαρακτηριστικά δύο περιπτώσεις, σε ένα μαγαζί στην Ασπροβάλτα και σε ένα στις Σέρρες, που όταν έφυγα, ήμουν ακριβώς όπως ο Tiga στην φωτογραφία. Ότι και αν έπαιζα, όσο και αν γυρνούσα τα είδη της μουσικής, όσες επιτυχίες μαζί και αν έβαλα, με τίποτα δεν μπορούσα να τους κάνω να κουνήσουν έστω το ένα τους χέρι!

Κάθε βραδιά δεν μπορεί να είναι ίδια, να έχει την ίδια επιτυχία. Δοκίμασε το εξής απλό: Παίξε με την ίδια σειρά, μία playlist από μία βραδιά που “έσκισες” το μαγαζί. Το πιο πιθανόν, είναι να μη καταφέρεις να το “σκίσεις” ξανά!

Να θυμάσαι ένα πράγμα. Συμβαίνει σε όλους. Τελεία και παύλα. Και πρέπει να συμβαίνει, γιατί έτσι ανασυντάσσεις τον εαυτό σου. Προβληματίζεσαι, σκέφτεσαι τι δεν έκανα καλά και προσπαθείς να βελτιωθείς, να είσαι πιο συγκεντρωμένος, ώστε την επόμενη φορά να τα πας καλύτερα!

Η αποτυχία δεν είναι το αντίθετο της επιτυχίας, αλλά μέρος της…

Πηγή: Djchriskaltsas.gr

Σχολιάστε εδώ...

Κοιτάξτε ακόμα

Αναγνώστης: Και εγώ θέλω να γίνω dj!!!

Το καλοκαίρι παίζω σε ένα μαγαζί για εκδηλώσεις. Γάμους, βαπτίσεις κ.α. Κάθε καλοκαίρι λοιπόν ξεκινάει …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *